Elhunyt Csukás István

Elhunyt Csukás István

Csukás István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt Csukás István – tudatta az Újszínház a Facebook-oldalán. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas költő, író 83 éves volt.

Nekrológunkat itt olvashatja!

Csukás Istvánt hétfőn érte a halál. A Kossuth-díjas alkotó 1936. április 2-án született Kisújszálláson, 1957 óta élt írásaiból. Generációk nőttek fel olyan legendás meséin, mint a Pom-pom meséi; a Süsü, sárkány; a Mirr-murr; a Nagy Ho-ho-ho-horgász, a Keménykalap és krumpliorr, a Nyár a szigeten és A legkisebb ugrifüles. Emellett hang- és tévéjátékok, filmek, színdarabok fűződnek a nevéhez és verseket is írt.

Tavaly őszi interjúnk Csukás Istvánnal:

Csukás István: Amit én klasszikus értelemben el tudok képzelni a politikáról, az most nincsen | Magyar Hang

„Szerencsések vagyunk, akik ismerhettük, dolgozhattunk vele itt az Újszínházban. Csukás István mindig mosolygott, mindenkihez volt egy kedves szava és sohasem fogyott ki az ő semmihez sem fogható történeteiből. Örömmel figyelte A Nagy Ho-ho-ho-horgász télen-nyáron című meséjéből születendő előadást. Fantasztikus élmény volt vele dolgozni” – írta a színház a Facebook-oldalán.

Rászállnak szépen a lepkék | Magyar Hang

Címkék: gyász, Csukás István