HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ez veszélyes!...

Ez veszélyes! Berepülőország lettünk

HIRDETÉS

Tavaly tizenhat, idén öt esetben követtek el illegális légtérsértést Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – tudta meg megszűnése másnapján a Magyar Nemzet. A rendőrséghez Gyüre Csaba adott be közérdekűadatigénylést, még márciusban, ám választ valamiért csak az országgyűlési voksolás után kapott. A berepülések esetében főleg jövedéki termékek csempészése volt a cél, a rendőrség szerint. Egy esetről írtak, amikor tudomásuk szerint illegális migrációt segített a légtérsértés. Ez volt alighanem az az idén januárban történt eset, amikor Kállósemjén határában egy Kelet-Ukrajnából felszállt, ukrán felségjelzésű AN–2-es migránsokat csempészett Magyarországra. A gép azonban beleragadt a sárba, és nem tudott felszállni, úgyhogy a migránsok megindultak Kállósemjén felé.

HIRDETÉS

Az afgánokat a buszról szedték le, a vietnámiakat a helyi görög katolikus plébánia mellett találták meg. Támadt is riadalom a településen, amit a térség fideszes országgyűlési képviselője azonnal ki is használt: a sárba ragadt gép mellett adott videónyilatkozatot saját Facebookoldalának. Elmondta, hogy újabb veszéllyel fenyeget a migrációs hullám. Ezért arra kéri a lakosságot, hogy „legyenek éberek, mert ez az eset is bebizonyította, hogy a csempészútvonalak délről keletre tolódtak”.

Még egy kis burkolt sorosozás is belefért: – Térségünk csempészútvonal tekintetében nem elhanyagolható kockázatot rejt magában. Az eset is elgondolkodtatja a tisztelt honpolgárokat, hogy kinek van pénze arra, hogy tízmillió forint értékű repülőgéppel embereket csempésszen Magyarországra, hacsak nem olyan szervezeteknek, amelyeknek van bőven pénzük. Ez is egyik bizonyítéka annak, hogy az illegális migráció veszélyt jelent Magyarországra, és valakiknek sokat ér, hogy az eszközöket felhasználva illegális migránsokat juttassanak Magyarországra – szólt a bel- és külpolitikai áthallásoktól sem mentes üzenet.

Még akkor rá is kérdeztünk Simon Miklósnál, hogy akár a térség országgyűlési képviselőjeként, akár a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként tett-e érdemi lépéseket, javaslatokat az ügyben. Érdeklődtünk annak kapcsán is, kezdeményezi-e esetleg, hogy a Magyar Honvédség léptessen életbe szigorúbb protokollt az ukrán, illetve a román légtérből a magyarba „betévedő” csempészgépekkel kapcsolatban. Simon azonban nem válaszolt kérdéseinkre. Azóta sem. Így járt az LMP képviselője, Demeter Márta is, aki a Honvédelmi Minisztériumhoz (HM) és a Belügyminisztériumhoz (BM) fordult az ügyben, immár februárban, de ő sem kapott érdemi választ. A 24.hu által nyilvánosságra hozott beadványában a képviselő kitért arra is, mindez azért fontos, mert több jel is utalt arra, hogy nem ez volt az első eset, amikor ezen a területen kisrepülő szállt le. A helybéliek ugyanis már többször látták a csempészetre használt An–2-est.

Simon Miklós számára márciusban jött el a cselekvés ideje. Megszólalni legalábbis ekkor érezte szükségét, két hónappal a kállósemjéni eset után. A fideszes képviselő a kormányközelbe került Kelet-Magyarország újságban dicsekedett el azzal, hogy környékbeli polgármesterek megkeresték őt és a BM-et azért, hogy a légtér védelmében tegyenek lépéseket. Úgyhogy ezért most rendőrségi helikopterek szelik át a nyírségi eget. Csempészetről viszont egyetlen árva szó sem esik a cikkben, pedig a rendőrség válaszában hangsúlyozza, hogy tapasztalataik szerint főleg a jövedéki termékek behozatala az illegális berepülések célja.

HIRDETÉS

Ez a cikk eredetileg a Szamizdat Magyar Nemzetben jelent meg 2018. április 14-én.

Fizessen elő lapunkra! Amennyiben előfizetési díja május 13-ig beérkezik, már a május 18-án megjelenő első számtól tudjuk kézbesíteni a Magyar Hangot.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,974lájkolóTetszik
2,422követőKövetés
16,841feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Püspökké szentelték Marton Zsoltot

Felszentelték és beiktatták főpásztori hivatalába Marton Zsoltot. A budapesti Központi Papnevelő Intézet rektora Beer Miklóst váltja a váci egyházmegye élén.

Savazz rá

A vizsga