HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Már a NAV nyo...

Már a NAV nyomoz az ORÖ-vezér ügyében

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egyelőre egymáshoz dobálgatják a hatóságok Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnökének botrányos ügyét, de legalább zajlik a nyomozás. A Magyar Nemzet még március végén tett feljelentést csalás gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, melynek nyomozói néhány nappal később tanúként
ki is hallgatták a botrány feltárásában résztvevő munkatársunkat. Az ügyet aztán április 16-án áthelyezték a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, onnan pedig legutóbb április 23-án a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságához. A rendőrség hatáskör hiányára hivatkozva adta át a bűnügyet.

Emlékezetes, egy, a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint Balogh János fiktív kampányrendezvényeket próbált lepapíroztatni. Egy ibrányi rendezvényszervezőt akart rábeszélni arra: adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított különféle szabolcsi helyszínekre szervezett kampányrendezvényeken. Az ellentételezés az ORÖ pénzéből, tehát adóforintokból valósult volna meg. A beszélgetésből kiderül az is, az ORÖ-vezér a „tisztára mosott” pénzből kampánytevékenységet kíván folytatni a Fidesz helyi jelöltje mellett. A hanganyagon elhangzik: „Tudod, kell, hogy agitáljam az embereket, mert hivatalosan nem adhatom nekik oda, érted? Nem lehet úgy elszámolni vele.” A vállalkozó visszautasította az ajánlatot.

HIRDETÉS

A rendőrség hivatalos dokumentációja szerint „gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a kampányrendezvények lebonyolítására szánt összeg a költségvetésből származik, melyet Balogh János, mint az ORÖ elnökea jóváhagyott céltól eltérően kívánt felhasználni. Cselekményével (…) költségvetési csalás bűncselekményét kísérelte meg elkövetni, melynek nyomozására a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendelkezik hatáskörrel.”

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 0. számában jelent meg, 2018. május 8-án.

Fizessen elő lapunkra! Amennyiben előfizetési díja május 13-ig beérkezik, már a május 18-án megjelenő első számtól tudjuk kézbesíteni a Magyar Hangot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,786lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek