Kezdőlap Belföld Sínek közül a...

Sínek közül a Jóisten tenyerére

Az autentikus cigány zenét játszó Parno Graszt zenekar körül akaratuk ellenére hemzsegnek az ellentmondások. Előbb lettek ismertek Amerikában és Nyugat-Európában, mint Magyarországon, majd miután végre hazánkban is nagy népszerűségre tettek szert, kellemetlen incidensben volt részük, nem engedték be őket egy fővárosi szórakozóhelyre. A zenekarvezetővel, Oláh Józseffel nem csak a muzsikáról beszélgettünk, amikor Paszabon, a szülőfalujában fogadott minket. Szóba kerültek az eladott szavazatok, a migránsok, a vidéki lét nehézségei, a fekete vonat és hogy jó-e az, ha már gyerekként szülnek a roma lányok.

HIRDETÉS

– Hiába vagyunk a Jóisten tenyerén már másfél évtizede, azért olyan két-három évenként kapunk egy-egy fenékbebillentést, ami lendít rajtunk, mielőtt leülnénk a babérjainkra – mondta a Magyar Hangnak Oláh József. A nemrég a budapesti Remix Discóban történt incidenst is ezek közé a figyelmeztetések közé sorolja.

A zenekar frontembere az április 8-i országgyűlési választás előtt videóban buzdította szavazásra a romákat. A településen végül elsöprő győzelmet aratott a Fidesz. Hogy miért? Erről is beszélt riportunkban a Parno Graszt frontembere, aki a vidék elnéptelenedéséről és a mulatós zene térhódításáról is elmondta a véleményét.

A cikket a Magyar Hang május 18-án, pénteken megjelenő első számában olvashatja.

Keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Fizessen elő lapunkra, akkor jövő pénteken már házhoz megy a Magyar Hang!

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,083lájkolóTetszik
1,581követőKövetés
13,746feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek