HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kollégáinkat ...

Kollégáinkat fenyegette meg Magomed

HIRDETÉS

A csecsen származású Magomed Daszajev azzal vált ismertté a nyilvánosság előtt, hogy 2017-ben nyomásgyakorlással elérte, hogy Komáromy Gergő ellenzéki aktivista, zenész egy kamera előtt kérjen bocsánatot, amiért narancssárga festékkel öntötte le a szovjet katonai emlékművet a Szabadság téren. Komáromy a Fidesz-kormány és az oroszok érdekeinek összefonódása ellen tiltakozott korábban. Az Index arról számolt be, hogy a férfi a budapesti oroszok Facebook-csoportjában Komáromy súlyos bántalmazását tervezte, dühét pedig az orosz nagykövetség egyik munkatársa próbálta csillapítani, aki ismerheti Magomed Daszajevet.

HIRDETÉS

A csecsen férfiról a Magyar Nemzet írta meg, hogy tavaly már közel három éve nem rendelkezett érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel. Daszajevről alapos hatósági vizsgálatot követelt az ellenzék – Orbán Viktor is felszólította Pintér Sándor belügyminisztert az eset kivizsgálására –, amelynek hatására kiderült, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal is megfigyelés alatt tartja kapcsolatrendszere miatt a férfit.

2017 júniusában megkerestük magát Daszajevet is, aki a vele kapcsolatos eljárások özöne ellenére teljes nyugalommal járta a belvárosi utcákat, és éppen újabb vállalkozását, egy segwaykölcsönzőt igyekezett felfuttatni. Cikkeink nemcsak erről, hanem az orosz titkosszolgálatokhoz fűződő lehetséges kapcsolatairól is szóltak – ezt a férfi vicceskedő, ironizáló megjegyzésekkel hárította akkor.

Magomed Daszajev egészen idén májusig egyszer sem mondta nyíltan, hogy problémái lettek volna a cikkekkel. Az elmúlt hét során azonban az esettel foglalkozó egyik kollégánk családtagján keresztül üzent, majd végül egy indulatokkal teli telefonhívásban fenyegetőzni kezdett, hogy a cikkek írói „nézzenek a hátuk mögé”, a nyílt utcán is bármikor rájuk támadhat. Mindezt hangfelvétel is igazolja. Az egyik érintett, Unyatyinszki György a héten szerdán a rendőrségnél feljelentést tett.

Ez a cikk a Magyar Hang 1. számában jelent meg, 2018. május 18-án. A teljes lapot keresse az újságárusoknál, vagy vásárolja meg a Digitalstandon, elektronikus formában. Csatlakozzon előfizetőink táborához, hogy a következő számot már házhoz kapja!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,441lájkolóTetszik
2,289követőKövetés
16,210feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek