Politikai elemzőként térhet vissza Vona Gábor

Politikai elemzőként térhet vissza Vona Gábor

Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2018. május 12-én (MTI Fotó: Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Toroczkai László a Fidesz felé sodródik és a kormánypárt érdekeit szolgálja, mondja a Jobbik elnöke, aki szerint Vona Gábor politikai elemzőként térhet vissza a közéletbe. Sneider Tamással nemzetpolitikáról, korrupció elleni küzedelemről is beszélgettünk, tudakolva azt is, van-e már a pártnak víziója a következő évekre. Teljes interjú a Magyar Hang 4. számában. Részletek a beszélgetésből. – Mivel próbálják visszaszerezni azokat a korábbi támogatóikat, akik most nem szavaztak a Jobbikra? ... A Fidesz pénzt tudott osztani, migránsügyben meg elment a falig. Tökéletesen bejött a számításuk.

– Rá lehet mutatni, hogy a Fidesz, miközben erről beszél, maga telepít be migránsokat. A határőrség felállítását is újra kezdeményezni fogjuk. A migráció témája az elkövetkező évtizedeket is fel fogja ölelni, de kétlem, hogy elég lenne ez ahhoz, hogy az Orbán-rendszer ötven-hatvan évre bebetonozza magát. Egyetlen témával nem lehet politizálni. Nyilván tudja ezt az az agytröszt is, ami Orbán Viktor mögött áll, és gondolom, már keresik a témákat, amikkel majd foglalkozni lehet, amikor a migráns-ügy kifújt. Közben óriási problémákkal nézünk szembe, az egyik legszegényebb ország vagyunk az unióban. Bulgária talán még mögöttünk van. Csak egy kis repedés keletkezik a világgazdaságban, és zuhanni fogunk. De beszélhetnénk arról is, hogy az uniós pénzek elfogynak még 2022 előtt. Az autoriter berendezkedések életében mindig van egy időszak, ami gazdasági felemelkedést hoz, de ennek vége is szokott szakadni. A mélyben sokkal nagyobb problémák vannak, mint amik a felszínen látszanak. Magyarországon a kiválasztódás nem érdemelvű, sem a bürokráciában, sem a vállalkozói szektorban. Ez süllyedésre predesztinálja Magyarországot.

(...)

– Lesz budapesti főpolgármester-jelöltjük? Már amennyiben közvetlen lesz a választás – ennek az ellenkezője is felmerült már.

– Lesz jelöltünk, ettől nem tartok. Még nem nevezem meg, de van választék.

(...)

– Mi lesz Vona Gáborral? Visszavárják?

– Vona Gábor most gondolkodik, rendezi az életét, de érdekli a közélet, nem akar kivonulni a politikából. Segít majd nekünk az elkövetkező időkben. Mint politikai elemzőről, biztosan hallunk róla.

– Kizárt, hogy megjelenik valamilyen fontos pozícióban a pártban?

– Nincs kizárva, ha ezt egyszer ő is akarja majd. Meglátjuk, akarja-e. Ha a Jobbik tovább növekedik, nyilván még több jó emberre lesz szükségünk.

R. Kiss Kornélia – György Zsombor A teljes interjút a Magyar Hang június 8-án, pénteken megjelent negyedik számában olvashatja. És hogy miről írtunk még? Itt megnézheti Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Ha teheti, kérjük segítse a független sajtót, fizessen elő a Magyar Hangra, vagy támogasson minket közösségi finanszírozási kampányunkon keresztül! Megvitatná az olvasottakat? Várjuk Facebook-oldalunkon.