HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Búcsú Lovas I...

Búcsú Lovas Istvántól

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Hétfőn éjjel egy nyári vihar közelben lesújtó villámcsapásának hatását idézve jutott el hozzám a hír: meghalt Lovas István újságíró. Olyan valakit ragadott el a halál, akinek életkorát – a 73. évét taposta – meghazudtoló munkabírása bámulatra méltó volt.

Felületes ismeretségünknek köszönhetően nem a harcos, ellenfeleivel kíméletlen, gyakran kifejezetten kegyetlen, rendre lehengerlően érvelő publicista, hanem a kedélyes asztaltárs vagy brüsszeli vendéglátó képe jelenik meg nekem róla először. Egy ideig kollégák is voltunk a Magyar Nemzetnél; olykor hasonlóan gondolkodtunk világról, közéletről, máskor meg nagyon nem. Nem venném magamnak a bátorságot ahhoz, hogy eldöntsem, milyen ember volt valójában Lovas István. Amit biztosan tudok: makacs következetességgel képviselt ügyeket, kétely nélkül jelölte ki a saját helyét a rendszerváltás utáni Magyarország soha véget nem érő szekértábor-háborújában. Újságíróként sok embert „megtalált”, ahogy ő is kiváló céltáblának bizonyult az elmúlt majdnem harminc évben. Irigylésre méltó nyelvismerete, a rendszerváltás előtti évtizedekben „disszidensként” a nyugati világban összegyűjtött tapasztalata, kielégíthetetlen tudásszomja talán más életutat is kijelölhetett volna, de ő mást választott, és kifejezetten élvezte a napi politika személyeskedő vitáiban való alámerülést. Ez volt a közege. Szerette provokálni ellenfeleit, a teátrális gesztusoktól sem idegenkedett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A csalódott antikommunista jobboldal hangját Lovas István szólaltatta meg a leghitelesebben a kilencvenes évek elejétől. Ő már akkor illiberális volt, s túlhevülten kritikus a korlátlan szabadságot hirdető nyugati világgal szemben. Mindig is elkötelezett újságíró volt, de a pártkatona zubbonyát – úgy érzem – nem rá szabták.

Isten nyugosztalja!

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 5. számában jelent meg, 2018. június 15-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Ha teheti, kérjük segítse a független sajtót, fizessen elő a Magyar Hangra, vagy támogasson minket közösségi finanszírozási kampányunkon keresztül!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Szerető Szabolcs
Szerető Szabolcs
A Magyar Hang főmunkatársa, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettese

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,971lájkolóTetszik
3,643követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Katarban már minden 27. lakos elkapta a koronavírust

Egyáltalán nem csitul a koronavírus-járvány a világban, és a térségünkben is sorra dőlnek meg a rekordok.