HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Borókai Gábor...

Borókai Gábor: Nem a G-nap jelentette a korszakhatárt

HIRDETÉS

Az a legvalószínűbb, hogy érkezik egy új tulajdonos, és az is előfordulhat, hogy kormányközeli tulajdonba kerül az újság – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Borókai Gábor, a héten már csak digitális formában megjelent, 2001-ben életre hívott polgári lap, a Heti Válasz főszerkesztője. Teljes interjú a Magyar Hang 5. számában.

HIRDETÉS

Mint mondta, azért kezdeményeztek csődeljárást a tulajdonosoknál, mert így időt nyertek a gazdasági helyzet stabilizálására. Most kilencven napjuk lesz arra, hogy végleg eldőljön, a felszámolás vagy az újraindulás irányába fordul-e a sorsuk.

Borókai arról is beszélt, hogy nem a G-nap jelentette a korszakhatárt a Fidesz és a polgári lapok közötti viszonyban. Már egy hónappal korábban, 2015 januárjában megjegyezte Orbán Viktor egy háttérbeszélgetésen, hogy a „baráti sajtó” sokkal kritikusabb, mint volt. Megváltozott a testtartása. Ezen a beszélgetésen szó volt egy új finanszírozási modellről is, amely szerint már nem kapnának állami hirdetéseket a médiumok, mert a tulajdonosoknak épp elég állami megrendelés jut amúgy is.

A főszerkesztő szerint a jobboldalon belül korábban is két irány jelent meg: a hagyományos polgári és az új fideszesek által reprezentált vonal, amely szerint a polgári Magyarország csak egy politikai termék. Mi az első világhoz tartoztunk mindig is – tette hozzá.

Az interjút a Magyar Hang június 15-én, pénteken megjelent ötödik számában olvashatja. És hogy miről olvashat még a lapban? Itt megnézheti

HIRDETÉS

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Ha teheti, kérjük segítse a független sajtót, fizessen elő a Magyar Hangra, vagy támogasson minket közösségi finanszírozási kampányunkon keresztül!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,515lájkolóTetszik
2,557követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jövő nyáron is üres maradhat a fonyódligeti gyerektábor

A felújítás miatt kérdésessé vált a Balaton déli partján fekvő üdülő sorsa, ahová idén egyetlen gyermeket sem vittek nyaralni.

Tüzek