Hiába segítette Perut a videóbíró

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokba került Perunak az első félidőben kihagyott büntető, mert a második játékrészben a dánok belőtték az első komoly helyzetüket, s ezzel 1–0-ra győztek.

Ha valaki, hát mi tudhatjuk, mit éreztek a perui drukkerek a Dánia elleni szombati mérkőzés előtt. A dél-amerikaiak 36 év játszottak újra világbajnokságon. Ennyi pauza ránk is biztosan vár, hiszen nem vagyunk kinn az oroszországi vb-n, s a mai magyar futballt ismerve közel sem biztos, hogy négy év múlva ott leszünk Katarban. Sajnos 1986 óta csak egyszerű szemlélői vagyunk a nagy világeseménynek.

A perui csapatot úgy jellemezték, hogy elegáns, ugyanakkor rettentően harcos és fegyelmezett futballt játszik, szombat este inkább az utóbbi két megállapítás volt jellemző rájuk. A dánokat meg Európa egyik legdinamikusabban fejlődő válogatottjának mondták. A szaranszki meccsükön inkább csak gyűrték egymást, bár helyzetecske volt itt is, ott is. A vezetést mégis a dél-amerikaiak szerezhették volna meg, a 45. percben Cueva lábát húzta el Poulsen a 16-oson belül, a játékvezető végül a videobíró segítségével ítélt büntetőt, de a tizenegyest a sértett a kapu fölé vágta, így marad a 0–0.

És mint a második félidőben kiderült, ez sokba került Perunak, mert majd egy órányi játék után vezetést szerzett Dánia. Eriksen remek passzal ugratta ki Poulsent, aki az ötös bal sarka elől ballal a rövid alsóba lőtt (0–1). A latinok a bekapott gól után a 34 esztendős Paolo Guerrerót cserélték be, és ezzel okoztak is némi gondot az ellenfél kapujánál. A 79. percben például gyönyörűen sarkazott, ám a labda egy centivel mellé ment. Volt még egy-egy nagy helyzet mindkét kapunál, de az eredmény nem változott.

A két, 15 meccsen veretlen csapat csatája után Dánia ünnepelhetett, s folytathatja veretlenségi sorozatát.

1. forduló, C-csoport

Peru–Dánia 0–1 (0–0)

Szaranszk, Mordovija Aréna, 44 000 néző, jv: Bakary Gassama (gambiai)

Peru: Gallese – Rodriguez, Trauco, Ramos, Advincula – Cueva, Tapia (Aquino, 87.), Yotun, Farfán (Ruidíaz, 85.) – Carrillo, Flores (Guerrero, 62.)

Dánia: Schmeichel – Kjaer, Christensen (M. Jörgensen, 81.), Dalsgaard, Stryger – Kvist (Schöne, 36.), Delaney, Eriksen, N. Jörgensen – Yurary, Sisto (Braithwaite, 67.)

Gólszerző: Poulsen (59.)

A csoport állása:

1. Franciaország 1 1 0 0 2-1 3

2. Dánia                1 1 0 0 1-0 3

3. Ausztrália        1 0 0 1 1-2 0

4. Peru                  1 0 0 1 0-1 0

A vb teljes menetrendjét itt találja, a csoportokról pedig itt olvashat.

Címkék: foci, foci-vb