HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Beer Miklós: ...

Beer Miklós: Szükséges szembesülnünk a hajléktalanokkal

HIRDETÉS

Beer Miklós is egyetért Székely János a lakhatás joga mellett kiálló nyílt levelével. A váci megyéspüspök a HírTV Egyenesen című műsorában beszélt hétfőn arról: örült szombathelyi társa nyílt levelének, „szívünkből beszélt, ez mindannyiunknak fáj”. Beer szerint időnként egyébként is szükséges szembesülnünk az aluljárókban az elesett emberekkel. A püspök szerint az kevés, hogy törvénnyel megtiltsuk az embereknek az életvitelszerűen utcán való tartózkodást. Inkább a nehéz sorsúak felemelésével kellene foglalkoznunk – tette hozzá.

HIRDETÉS

Székely János a jogalkotókat arra kérte, hogy ha az aluljáróban alvást szankcionálják, akkor kerüljön be az alaptörvénybe az emberhez méltó lakhatás joga is. A szombathelyi megyéspüspök a Magyar Kurírban írt arról: a hajléktalanoknak sem jó, hogy az utcán kell élniük, ez nemcsak a járókelőknek jelent problémát. „Garantálni kellene az addiktológiai és más kórházi kezelés elérhetőségét, kellő odafigyeléssel és empátiával való elvégzését a fedél nélküli honfitársaink számára is. Segíteni kellene abban, hogy a társadalom peremére szorult, de kiemelkedni vágyó emberek alacsony bérleti díjú bérlakáshoz juthassanak” – üzente a katolikus pap. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarországon körülbelül 30 ezer hajléktalan él, akikre tízezer férőhely jut a szociális ellátó rendszerekben.

Keresztényvédelem

Még a héten megszavazhatják a keresztény kultúra alaptörtvénybe emelt védelmét.

Beer megerősítette korábbi álláspontját is, miszerint minden menekült megérdemli az emberséges életet, és senki nem választja meg, hogy hol szülessen. – Ne mondjuk azt, hogy mi közünk ahhoz az emberhez, akinek a házát lebombázták, akit otthonából elüldöztek – jegyezte meg. Szerinte a menekülthelyzetet nem lehet politikai szólamokkal megoldani.

A keresztény értékek védelmének alkotmányos szintre emelése is szóba került a HírTV-ben. Beer szerint a kormány azt a mulasztást is pótolni akarhatta, hogy az Európai Unió alapokmányából „sajnálatos módon kimaradt az utalás a zsidó-keresztény gyökerekre”. Beer viszont itt is azt tudja mondani: ennyi nem elég, és inkább magunkba kellene nézni. Felidézte, hogy Bajorországban kötelezően kitették a kereszteket, és „sokan meglepődtek, hogy mi papok ennek miért nem örülünk?” A megyéspüspök szerint nem külsőségekkel kellene tüntetni, és pláne nem irritálni másokat. Felidézte: Pál apostol inkább nem evett sertéshúst, csak meg ne botránkoztassa azt a testvérét, akinek vallása ezt tiltja.

HIRDETÉS

Klerikáldemokrácia

Ha csak az elnevezésen múlna, akkor már rég az unió első öt olyan országa között említenék hazánkat, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép