HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Beer Miklós: ...

Beer Miklós: Szükséges szembesülnünk a hajléktalanokkal

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Beer Miklós is egyetért Székely János a lakhatás joga mellett kiálló nyílt levelével. A váci megyéspüspök a HírTV Egyenesen című műsorában beszélt hétfőn arról: örült szombathelyi társa nyílt levelének, „szívünkből beszélt, ez mindannyiunknak fáj”. Beer szerint időnként egyébként is szükséges szembesülnünk az aluljárókban az elesett emberekkel. A püspök szerint az kevés, hogy törvénnyel megtiltsuk az embereknek az életvitelszerűen utcán való tartózkodást. Inkább a nehéz sorsúak felemelésével kellene foglalkoznunk – tette hozzá.

Székely János a jogalkotókat arra kérte, hogy ha az aluljáróban alvást szankcionálják, akkor kerüljön be az alaptörvénybe az emberhez méltó lakhatás joga is. A szombathelyi megyéspüspök a Magyar Kurírban írt arról: a hajléktalanoknak sem jó, hogy az utcán kell élniük, ez nemcsak a járókelőknek jelent problémát. „Garantálni kellene az addiktológiai és más kórházi kezelés elérhetőségét, kellő odafigyeléssel és empátiával való elvégzését a fedél nélküli honfitársaink számára is. Segíteni kellene abban, hogy a társadalom peremére szorult, de kiemelkedni vágyó emberek alacsony bérleti díjú bérlakáshoz juthassanak” – üzente a katolikus pap. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarországon körülbelül 30 ezer hajléktalan él, akikre tízezer férőhely jut a szociális ellátó rendszerekben.

Keresztényvédelem

Még a héten megszavazhatják a keresztény kultúra alaptörtvénybe emelt védelmét.

Beer megerősítette korábbi álláspontját is, miszerint minden menekült megérdemli az emberséges életet, és senki nem választja meg, hogy hol szülessen. – Ne mondjuk azt, hogy mi közünk ahhoz az emberhez, akinek a házát lebombázták, akit otthonából elüldöztek – jegyezte meg. Szerinte a menekülthelyzetet nem lehet politikai szólamokkal megoldani.

HIRDETÉS

A keresztény értékek védelmének alkotmányos szintre emelése is szóba került a HírTV-ben. Beer szerint a kormány azt a mulasztást is pótolni akarhatta, hogy az Európai Unió alapokmányából „sajnálatos módon kimaradt az utalás a zsidó-keresztény gyökerekre”. Beer viszont itt is azt tudja mondani: ennyi nem elég, és inkább magunkba kellene nézni. Felidézte, hogy Bajorországban kötelezően kitették a kereszteket, és „sokan meglepődtek, hogy mi papok ennek miért nem örülünk?” A megyéspüspök szerint nem külsőségekkel kellene tüntetni, és pláne nem irritálni másokat. Felidézte: Pál apostol inkább nem evett sertéshúst, csak meg ne botránkoztassa azt a testvérét, akinek vallása ezt tiltja.

Klerikáldemokrácia

Ha csak az elnevezésen múlna, akkor már rég az unió első öt olyan országa között említenék hazánkat, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,563lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha