HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Befellegzett ...

Befellegzett az Air Race-nek?

HIRDETÉS

Azt már a hét közepétől látni lehetett, hozzon akármilyen bevételt és nemzetközi imidzset Budapestnek az elmúlt hétvégén rendezett Air Race, a fővárosiak a pokolba kívánták a rendezvényt. Az Air Race miatt ugyanis megbénult a közlekedés a belső kerületekben és a Duna partján, ráadásul idén már csütörtöktől vasárnapig volt forgalomkorlátozás Budapest belvárosában, illetve egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is módosult. Ráadásul, ha mindez nem okozott volna elég kellemetlenséget, a környéken élőket a dugók mellett a zajszennyezés is fokozottan zavarta, hiszen a verseny ideje alatt nem is lehetett meglenni az utcán a hangzavar miatt.

HIRDETÉS

A rengeteg panasz miatt besokallt Tarlós István, Budapest első embere is. A főpolgármester az m1 hétfő reggeli műsorában előbb elnézést kért a budapestiektől amiatt, hogy a nyugalmukat még az otthonaikban is zavarta a műrepülőverseny, és kijelentette, amíg ő a főpolgármester, ilyen formában nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban.

„Ami Budapesten történik a főpolgármesterségem alatt, azért nekem kell vállalnom a felelősséget Elég botrány és zűrzavar volt az elmúlt napokban a főváros területén a műrepülőverseny miatt, a zajszennyezés és a közlekedési változások okán, ezért elnézést kérek a fővárosiaktól. Egy biztos, amíg én vagyok a főpolgármester, addig ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban. Olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni” – jelentette ki Tarlós István.

Ám nemcsak a fenti kifogások voltak a versennyel szemben, ugyanis gazdasági szempontból sem tartják helyén valónak, hogy a szervezőknek mindössze 13 millió forintért adták oda a közterületet, ami az ellenzék szerint aprópénz. Tarlós erre meglehetősen furcsa választ adott, miszerint ezt úgy ítélje meg mindenki, hogy a szocialista kormány és a liberális városvezetés idején ingyen biztosították a helyszínt a szervezőknek.

A japán Josihide Muroja repül Edge 540 V3 repülõgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának szabadedzésén Budapesten 2018. június 22-én. Június 23-án és 24-én rendezik a mûrepülõ világbajnoki sorozat budapesti viadalát, amely az idei vb negyedik állomása.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

HIRDETÉS

Hogy akkor a mostani közterületi díj sok, vagy kevés, nehéz eldönteni, ugyanakkor a Magyar Turisztikai Ügynökség sajtóközleményében egyértelműen fogalmazott, miszerint a Red Bull Air Race világbajnokság budapesti futama 2004 óta a turizmus és Magyarország turisztikai országmárkája szempontjából is jelentős hasznot hoz az országnak. A tájékoztatás szerint a versenyre kilátogató külföldi vendégek 70 százaléka kimondottan a verseny miatt érkezik Magyarországra, és a KPMG Tanácsadó Kft. tanulmánya szerint a magyar államháztartás a rendezvénynek köszönhetően körülbelül 13 milliárd forint adóbevételhez jut, Magyarország GDP-jéhez mintegy 20 milliárd forinttal, a bruttó kibocsátáshoz pedig mintegy 60 milliárd forinttal járul hozzá az esemény. A világbajnoki futam televíziós közvetítéseit több mint 17 millió néző látja világszerte. Mivel a rendezvény Budapest szívében, annak egyik legszebb részén zajlik, a közvetítésekben látogatásra érdemes úti célként mutatják be fővárost. Az országmárka építésén túl a Red Bull Air Race versenyszéria médiaértéke eléri a 15 millió eurót – áll a közleményben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,477lájkolóTetszik
2,297követőKövetés
16,223feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Van, ahol már nem csak álom az „energiacella”

Először tesztelték élesben az amerikai haderő új drónelhárító fegyverrendszerét. Ezzel „lőtték le” az iráni pilóta nélküli repülőgépet.

Civiliáda