HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Befellegzett ...

Befellegzett az Air Race-nek?

HIRDETÉS

Azt már a hét közepétől látni lehetett, hozzon akármilyen bevételt és nemzetközi imidzset Budapestnek az elmúlt hétvégén rendezett Air Race, a fővárosiak a pokolba kívánták a rendezvényt. Az Air Race miatt ugyanis megbénult a közlekedés a belső kerületekben és a Duna partján, ráadásul idén már csütörtöktől vasárnapig volt forgalomkorlátozás Budapest belvárosában, illetve egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is módosult. Ráadásul, ha mindez nem okozott volna elég kellemetlenséget, a környéken élőket a dugók mellett a zajszennyezés is fokozottan zavarta, hiszen a verseny ideje alatt nem is lehetett meglenni az utcán a hangzavar miatt.

HIRDETÉS

A rengeteg panasz miatt besokallt Tarlós István, Budapest első embere is. A főpolgármester az m1 hétfő reggeli műsorában előbb elnézést kért a budapestiektől amiatt, hogy a nyugalmukat még az otthonaikban is zavarta a műrepülőverseny, és kijelentette, amíg ő a főpolgármester, ilyen formában nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban.

„Ami Budapesten történik a főpolgármesterségem alatt, azért nekem kell vállalnom a felelősséget Elég botrány és zűrzavar volt az elmúlt napokban a főváros területén a műrepülőverseny miatt, a zajszennyezés és a közlekedési változások okán, ezért elnézést kérek a fővárosiaktól. Egy biztos, amíg én vagyok a főpolgármester, addig ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban. Olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni” – jelentette ki Tarlós István.

Ám nemcsak a fenti kifogások voltak a versennyel szemben, ugyanis gazdasági szempontból sem tartják helyén valónak, hogy a szervezőknek mindössze 13 millió forintért adták oda a közterületet, ami az ellenzék szerint aprópénz. Tarlós erre meglehetősen furcsa választ adott, miszerint ezt úgy ítélje meg mindenki, hogy a szocialista kormány és a liberális városvezetés idején ingyen biztosították a helyszínt a szervezőknek.

A japán Josihide Muroja repül Edge 540 V3 repülõgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának szabadedzésén Budapesten 2018. június 22-én. Június 23-án és 24-én rendezik a mûrepülõ világbajnoki sorozat budapesti viadalát, amely az idei vb negyedik állomása.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

HIRDETÉS

Hogy akkor a mostani közterületi díj sok, vagy kevés, nehéz eldönteni, ugyanakkor a Magyar Turisztikai Ügynökség sajtóközleményében egyértelműen fogalmazott, miszerint a Red Bull Air Race világbajnokság budapesti futama 2004 óta a turizmus és Magyarország turisztikai országmárkája szempontjából is jelentős hasznot hoz az országnak. A tájékoztatás szerint a versenyre kilátogató külföldi vendégek 70 százaléka kimondottan a verseny miatt érkezik Magyarországra, és a KPMG Tanácsadó Kft. tanulmánya szerint a magyar államháztartás a rendezvénynek köszönhetően körülbelül 13 milliárd forint adóbevételhez jut, Magyarország GDP-jéhez mintegy 20 milliárd forinttal, a bruttó kibocsátáshoz pedig mintegy 60 milliárd forinttal járul hozzá az esemény. A világbajnoki futam televíziós közvetítéseit több mint 17 millió néző látja világszerte. Mivel a rendezvény Budapest szívében, annak egyik legszebb részén zajlik, a közvetítésekben látogatásra érdemes úti célként mutatják be fővárost. Az országmárka építésén túl a Red Bull Air Race versenyszéria médiaértéke eléri a 15 millió eurót – áll a közleményben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,212lájkolóTetszik
2,696követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Borkai Zsolt lányának is van egy több tízmilliós lakása

Hadházy Ákos nyilvánosságra hozta az érintett ingatlan tulajdoni lapját is.

A Sós Sziklák Völgye