Kezdőlap Belföld Képviselőink ...

Képviselőink 323 millió forinttal tartoznak magánszemélyeknek

Milliókkal tartozik magánszemélyek felé Szijjártó Péter és Rogán Antal – derült ki a G7 cikkéből, ami a parlamenti politikusok adósságait vette számba. Az összesítés szerint a kormánypártok képviselői jelentősebb tartozást halmoztak fel ismeretlenek felé, mint az ellenzékiek. Magánszemélyek felé fennálló adósságok esetében egyébként nem kell közölni, ki volt az, aki kölcsönadta a pénzt. Ahogy a G7 is megjegyzi, ráadásul nem is büntethető a képviselő, ha nem a valós helyzetet tünteti fel, így túlzottan nem kell aggódniuk a politikusoknak.

HIRDETÉS

Az össztartozás mértéke egyébként 323 millióra csökkent a tavalyi 352, és tavalyelőtti 341-hez képest. Mindez elsősorban Szatmáry Kristóf számlájára írható, aki 34 millió forintos adósságától szabadult meg rövid idő leforgása alatt. Rejtély, hogy miből törlesztett, miután a G7 szerint céges érdekeltségeiből sem vett ki osztalékot. Egyik vállalkozása, a Szatmáry-Hungary Kft. viszont még nem adta le tavalyi beszámolóját, a képviselő pedig megvált a Szatmáry Kft.-ben való 24 százalékos tulajdonrészétől is, így meglehet, innen volt a pénz a törlesztésre. A lap megkeresésére a politikus nem reagált.

Több politikus tartozása évek óta nem csökkent egy fillérrel sem. Szijjártó Péter szüleitől kapott 30 millió forintot házvásárlásra, míg Rogán Antal kabinetminiszter tartozása 18,2 millió forintra rúg. Becsó Zsolt 15, L. Simon László pedig 28 millió forintos magánkölcsönt kapott, és tüntetett fel az új Országgyűlés megalakulása után közzétett vagyonnyilatkozatában is. Pesti Imre 17, Tasó László pedig 11 millióval tartozik magányszemély felé. Kósa Lajos viszont meg tudott adni ötszázezret egy ismeretlennek. Remélhetőleg ezúttal nincs oka aggódnia Kósának, akinek az utóbbi időkben meggyűlt a baja a nagy pénzeket ajánló titokzatos ismeretlenekkel. A politikus tartozása így „már csak” tizenötmillió forintra rúg.

Lázár Jánosnak két éve negyvenmilliós tartozása volt, ez idén már csak harmincra rúg, míg Móring József Attilának sikerült hatmillióra csökkenteni a tartozását. Az MSZP-sek közül Burány Sándornak van magánszemély felé fennálló négymilliós tartozása, míg a független Szabó Tímea évek óta lóg szintén ugyanennyivel.

A G7 megkérdezte a politikusokat is, a Fidesz-frakcióból egyedül L. Simon László válaszolt, szerinte ez magánügy. A Jobbik frakcióját nemrég elhagyó Dúró Dóra nyilatkozatában 7,5 milliós adósságot találunk. Ő elmondása szerint házvásárlásra kért pénzt. Sneider Tamás frissen megválasztott Jobbik-elnök 3,5 milliót kért kölcsön, lakásfelújításra.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,630lájkolóTetszik
1,786követőKövetés
14,453feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Egy mindenes feljegyzései (43. rész)

Ámde az öröm mint mindig, ezúttal is legyőzi a fájdalmat, hiszen megjött a gólya, ezer nagyobb bajt és veszélyt legyőzve.