HIRDETÉS
Kezdőlap Letöltendő bö...
Array

Letöltendő börtönt kértek a kormány kommunikációs beszállítójára

HIRDETÉS

Nagy vagyon hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolják Kuna Tibort, a Young and Parners Kft. ügyvezetőjét, akinek a vállalkozásai számos állami megbízást nyertek az elmúlt években, többek között a vizes világbajnokság és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kommunikációját intézték, de adott nekik megbízást a Szerencsejáték Zrt. is. Ám egy hete szerződést bontott velük a Rogán Antal vezetése alatt álló propagandaminisztérium, mert megszegték a közbeszerzés szabályait – írja a 444.hu.

HIRDETÉS

Kunka Tibor ellen azért emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, mert cége a vád szerint fiktív számlákat vásárolt, hogy így csökkentse adókötelezettségét. Az ügyészek letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől.

A 444.hu által ismertetett vádirat szerint a cég összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek.

Az adócsalási ügynek hatvannál is több vádlottja van, a hamis számlákat más vádlottak árulhatták bűnszervezetben, mások – mint  Kuna Tibor cégei – pedig a vádirat szerint megvásárolták a számlákat. Tehát a vállalkozót nem a hálózat szervezésével, csupán „felhasználásával” vádolják, akárcsak Berki Krisztián egykori focistát, akinek a cégei szintén fogadhattak be hamis számlákat a vád szerint. Rá is letöltendő börtönbüntetést kérnek az ügyészek.

Kuna Tibor cégei az elmúlt években nagy értékű kommunikációs megbízásokat kaptak a kormányzattól, ám június 21-én a Rogán Antal által vezetett propagandaminisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal felmondta a szerződést (a Trinity International Communications Kft.-vel és a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft.-vel) – ezt is a 444.hu írta meg korábban.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatalt 2014-ben hozta létre a kormány, az elmúlt másfél évben 70 milliárd forintot költöttek kommunikációra a hivatalon keresztül. Az állami cégek kommunikációs tenderein csak az a három cég indulhatott, amelyeket az NKH korábban kiválasztott. Köztük volt Kuna Tibor két cége – velük bontott most szerződést a minisztérium. A Közbeszerzési Döntőbizottság már június elején megállapította, hogy a cégek megszegték a közbeszerzés szabályait, és emiatt kizárták őket a közbeszerzésből.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,264lájkolóTetszik
1,997követőKövetés
15,217feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek