HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Letöltendő bö...

Letöltendő börtönt kértek a kormány kommunikációs beszállítójára

HIRDETÉS

Nagy vagyon hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolják Kuna Tibort, a Young and Parners Kft. ügyvezetőjét, akinek a vállalkozásai számos állami megbízást nyertek az elmúlt években, többek között a vizes világbajnokság és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kommunikációját intézték, de adott nekik megbízást a Szerencsejáték Zrt. is. Ám egy hete szerződést bontott velük a Rogán Antal vezetése alatt álló propagandaminisztérium, mert megszegték a közbeszerzés szabályait – írja a 444.hu.

HIRDETÉS

Kunka Tibor ellen azért emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, mert cége a vád szerint fiktív számlákat vásárolt, hogy így csökkentse adókötelezettségét. Az ügyészek letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől.

A 444.hu által ismertetett vádirat szerint a cég összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, és ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek.

Az adócsalási ügynek hatvannál is több vádlottja van, a hamis számlákat más vádlottak árulhatták bűnszervezetben, mások – mint  Kuna Tibor cégei – pedig a vádirat szerint megvásárolták a számlákat. Tehát a vállalkozót nem a hálózat szervezésével, csupán „felhasználásával” vádolják, akárcsak Berki Krisztián egykori focistát, akinek a cégei szintén fogadhattak be hamis számlákat a vád szerint. Rá is letöltendő börtönbüntetést kérnek az ügyészek.

Kuna Tibor cégei az elmúlt években nagy értékű kommunikációs megbízásokat kaptak a kormányzattól, ám június 21-én a Rogán Antal által vezetett propagandaminisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal felmondta a szerződést (a Trinity International Communications Kft.-vel és a Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft.-vel) – ezt is a 444.hu írta meg korábban.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatalt 2014-ben hozta létre a kormány, az elmúlt másfél évben 70 milliárd forintot költöttek kommunikációra a hivatalon keresztül. Az állami cégek kommunikációs tenderein csak az a három cég indulhatott, amelyeket az NKH korábban kiválasztott. Köztük volt Kuna Tibor két cége – velük bontott most szerződést a minisztérium. A Közbeszerzési Döntőbizottság már június elején megállapította, hogy a cégek megszegték a közbeszerzés szabályait, és emiatt kizárták őket a közbeszerzésből.

HIRDETÉS

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,477lájkolóTetszik
2,297követőKövetés
16,223feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Van, ahol már nem csak álom az „energiacella”

Először tesztelték élesben az amerikai haderő új drónelhárító fegyverrendszerét. Ezzel „lőtték le” az iráni pilóta nélküli repülőgépet.

Civiliáda