HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rettenetesen ...

Rettenetesen sok pénzt költünk rendőrautókra

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem spórolt a rendőrség a gépkocsik beszerzésekor: csak 2017-ben 2628 járművet vettek, köztük több száz kisbuszt és nagy értékű járőrautót, döntően Mercedeseket – derül ki a Magyar Hang legfrissebb számából. Az ORFK teljes állományában régi Kraz és UAZ éppúgy található, mint Mini Cooper.

HIRDETÉS

Több mint harmincmilliárd forinttal lépheti túl a Belügyminisztérium a terrorellenes intézkedésekre szánt költségkeretét – derült ki a napokban a Magyar Közlönyből. A miniszterelnök által jegyzett dokumentum szerint nem kell alkalmazni az eszközbeszerzésekről szóló 2013-as kormányhatározat rendelkezéseit, melyben a kormány alá tartozó költségvetési szerveknél tilalmat rendeltek el többek között a személygépjárművek vásárlására.

A friss kormányhatározattól függetlenül a rendőrség eddig sem spórolt a járműbeszerzéssel, a teljes, 8413 kocsiból álló flottából 2628 járművet 2017-ben, 526-ot pedig már idén vásároltak. A hatóság nem is akármilyen kocsikat szerzett be, a listán többek között kétszáz darab Audi A3-as járőr szerepel 7 663 572 forintos, kétszázötven Mercedes B220 10 245 231 forintos darabáron. Skodából összesen 1138-at vásároltak, a legtöbbet 7 716 410 forintért.

A leginkább szembetűnő a Mercedes Sprinter kisbuszok beszerzése: a modellből egyetlen év alatt 26 darabot vásároltak hőkamerás felszereltséggel 71 513 700 forintos darabáron, „csapaterős” kivitelben 434-et (!) egyenként 22 162 518 forintért, míg tehergépkocsi változatban 44 + 17-et, darabját 21 653 001, illetve 24 408 813 forintért.

HIRDETÉS

A legnagyobb számban Suzuki Vitarákat vettek, 525-öt, mindegyiket 7 236 796 forintért, de Volkswagenből is bőven jutott, 325 Caddy Maxit szereztek be 10 249 969 forintért és ötven VW Amarokot 13 668 416 forintért. Jutott továbbá tizenkét darab Credo Optinell autóbusz is, egyenként pár ezer forint híján 90 millióért, valamint két kényszerszállító kétszer 65 836 800 forintért. A listán szereplő, 2017-ben vásárolt kocsik beszerzéskori összértéke több mint 37 milliárd forint.

A nagy értékű, csapaterősként emlegetett Mercedesek gyakran feltűnnek a városok utcáin is, rendőrségi forrásunk szerint a déli határon továbbra is inkább a régebbi járművekkel teljesítenek szolgálatot. A rendőrségi fejlesztés természetesen örömteli, maguk az általunk megkérdezett rendőrök sem értik azonban, miért van szükség a nagy értékű Mercedesekre, hiszen a célnak a több millió forinttal olcsóbb autók is kiválóan megfelelnek. Ráadásul a kocsik sűrű cseréje sem feltétlenül indokolt. Mint egyikük megjegyezte, inkább dolgozna néhány éves, kicsit fapadosabb autókkal, cserébe némi illetményemelésért.

A teljes cikket a Magyar Hang június 29-én, pénteken megjelent hetedik számában olvashatja! És hogy mit talál még a lapban? Itt megnézheti. Keresse az újságárusoknál és a Digitalstandon!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,753lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek