HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kormánypárti ...

Kormánypárti választási sikerek Budapesten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A mai napon összesen három helyszínen tartottak időközi önkormányzati választásokat Magyarországon. Noha mindhárom helyszínen a vártnál alacsonyabb volt a leadott voksok száma, valamennyi választás eredményesnek bizonyult.

A Győr-Moson-Sopron megyei Árpáson új polgármestert választottak a helyiek – a 2014-ben megválasztott polgármester, Szabó András (független) március végén egészségi okokra hivatkozva lemondott –, és a független jelöltek közül végül 67,59 százalékos részvételi arány mellett Szabóné Kovács Alice Mária nyerte a választást a szavazatok 66,67 százalékával, így ő vezeti majd a települést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A másik két voksolásra a fővárosban került sor, és mindkettő fölényes kormánypárti győzelmet hozott. A Budapest V. kerületben időközi egyéni választókerületi képviselőt választottak. A szavazásra jogosultak 20,25 százaléka járult az urnákhoz, és az adatok teljes feldolgozását követően kiderült, hogy a szavazatok 67,24 százalékával Dr. Balla Valéria Emese (Fidesz–KDNP) szerezte meg az egyéni mandátumot a kerületben, ahol a két független induló közül Nagy Béla 28,27, míg Schmuck Andor 4,5 százalékot szerzett.

Az ellenzék jelöltje, Győri Péter veszített Józsefvárosban

HIRDETÉS

A legnagyobb érdeklődéssel várt voksolásra a főváros VIII. kerületében, Józsefvárosban került sor, ahol azért tartottak időközi polgármester választást, mert a kerületet korábban vezető Kocsis Máté (Fidesz–KDNP) egyéni országgyűlési képviselői helyet szerzett az április országgyűlési választáson, és mivel az önkormányzati és a parlamenti mandátum összeférhetetlen, ezért a Fidesz–KDNP jelenlegi frakcióvezetője lemondott a polgármesteri székéről. Nos, annak ellenére fölényes kormánypárti győzelem született a Józsefvárosban – a korábbi alpolgármester, dr. Sára Botond a szavazatok 62,85 százalékának megszerzésével nyert –, hogy az ellenzéki ismételten összefogott, és beállt Győri Péter független jelölt mögé, aki egyébként a voksok 36,39 százalékát kapta, míg a Munkáspárt jelöltje, Fehérvári Zsolt Iván 0,76 százalékos eredménnyel végzett. A kerületben egyébként a voksolásra jogosult 57 469 főből mindössze 13 246-an járultak az urnákhoz, azaz a jogosultak 23,05 százaléka. Az új polgármester csak egy rövid ideig, a 2019-es őszi önkormányzati választásig tölti be a tisztséget.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A mama nem adja fel

A büdi cigánytelepen élő Margó nagyi és népes családja számára az elmúlt hónapokban a vírus volt a legkisebb gond. Riport.