HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A börtönt koc...

A börtönt kockáztatja, ha szabadidejében kérdőre vonja képviselőjét

HIRDETÉS

Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő megelégelhette azt, hogy munkából jövet-menet, úton-útfélen zaklatják a választók, erőteljes hangon, sokszor ordítozva, hogy miért nem intézte el neki ez vagy azt, és hogy képzeli a pártjával együtt, hogy a korrupció a kormányzati kormányprogram szerves részévé vált, és hogy nem szégyelli-e magát, hogy megszavazza magának a brutális béremelést, miközben Marika az utca végén a magatehetetlen gyerekét kénytelen gondozni 52 ezer forintos ápolási díjjal megsegítve. Nos, ilyen dolgokat nem lehet majd a képviselők képébe vágni a sűrű est homályában csak úgy, megvárva őket otthonuk előtt, a bejárati kapujukban, vagy épp tüntetni a házuk előtt.

HIRDETÉS

Az országgyűlési képviselők ugyanis hivatalos személyeknek számítanak, és a Czunyiné Bertalan Judit által a Büntető Törvénykönyvhöz benyújtott törvénymódosító javaslat szerint aki a zaklatást – egyebek mellett – „hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben követi el, azt megfélemlítés vagy a mindennapi életbe önkényes beavatkozás esetében kettő, félelemkeltés esetén három évi szabadságvesztéssel lehetne büntetni”.

Czunyiné a törvénymódosítás indokolása során az Alaptörvényre hivatkozik, amelynek hetedik módosítása megerősítette a magánélet védelmét. Ebből szerinte az következik, hogy „a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy hivatali tevékenységük ellátását követően, például otthonukban, szabadságuk alatt nyugodtan tudjanak pihenni, hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket”. Orbán Viktor miniszterelnök egyébként a alaptörvény módosítását azzal indokolta a Kossuth Rádiónak nyilatkozva, hogy „egy rendes országban a véleménynyilvánításnak megvan a helye, de nem tartozik hozzá a szabadsághoz, hogy az otthonában zargassanak egy politikust, vagy bárki mást.”

A Fidesz kérelmezte, hogy kivételes eljárásban tárgyalják a javaslatot már kedden, a zárószavazás pedig pénteken lesz.

A javaslatot minden bizonnyal meg fogják szavazni. De talán ki kellene egészíteni azzal, hogy mostantól a hivatalos személyek se zaklathassák a nem hivatalos személyeket, főleg választási kampányok idején ne, például telefonon történő hívogatásokkal, ostoba szövegeket felolvastatva egy-egy híres hivatalos személy által, de mostantól  képviselőjelöltjeik ajánlásáért se kuncsorogjanak magánlakások bejárati ajtajában, megzavarva a lakókat hétvégi pihenőnapjaikon. Egyébként nem kötelező hivatalos személynek állni. Ha valaki zaklatásként éli meg a munkaidőn túli „megkereséseket”, vagy képtelen elviselni az erőteljesebb, olykor tényleg vérlázítóan igazságtalan kritikát azoktól, akik munkaidejüket valóban munkavégzéssel töltik, akkor ne vállalja ezt a nehéz hivatást. Térjen vissza a civil foglalkozásához és garantáltan senki nem fogja zaklatni: se útonállóként előadott panaszáradattal, se csoportosan elkövetett üvöltözéssel.

HIRDETÉS

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,477lájkolóTetszik
2,297követőKövetés
16,223feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Van, ahol már nem csak álom az „energiacella”

Először tesztelték élesben az amerikai haderő új drónelhárító fegyverrendszerét. Ezzel „lőtték le” az iráni pilóta nélküli repülőgépet.

Civiliáda