HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A börtönt koc...

A börtönt kockáztatja, ha szabadidejében kérdőre vonja képviselőjét

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő megelégelhette azt, hogy munkából jövet-menet, úton-útfélen zaklatják a választók, erőteljes hangon, sokszor ordítozva, hogy miért nem intézte el neki ez vagy azt, és hogy képzeli a pártjával együtt, hogy a korrupció a kormányzati kormányprogram szerves részévé vált, és hogy nem szégyelli-e magát, hogy megszavazza magának a brutális béremelést, miközben Marika az utca végén a magatehetetlen gyerekét kénytelen gondozni 52 ezer forintos ápolási díjjal megsegítve. Nos, ilyen dolgokat nem lehet majd a képviselők képébe vágni a sűrű est homályában csak úgy, megvárva őket otthonuk előtt, a bejárati kapujukban, vagy épp tüntetni a házuk előtt.

Az országgyűlési képviselők ugyanis hivatalos személyeknek számítanak, és a Czunyiné Bertalan Judit által a Büntető Törvénykönyvhöz benyújtott törvénymódosító javaslat szerint aki a zaklatást – egyebek mellett – „hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben követi el, azt megfélemlítés vagy a mindennapi életbe önkényes beavatkozás esetében kettő, félelemkeltés esetén három évi szabadságvesztéssel lehetne büntetni”.

Czunyiné a törvénymódosítás indokolása során az Alaptörvényre hivatkozik, amelynek hetedik módosítása megerősítette a magánélet védelmét. Ebből szerinte az következik, hogy „a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy hivatali tevékenységük ellátását követően, például otthonukban, szabadságuk alatt nyugodtan tudjanak pihenni, hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket”. Orbán Viktor miniszterelnök egyébként a alaptörvény módosítását azzal indokolta a Kossuth Rádiónak nyilatkozva, hogy „egy rendes országban a véleménynyilvánításnak megvan a helye, de nem tartozik hozzá a szabadsághoz, hogy az otthonában zargassanak egy politikust, vagy bárki mást.”

A Fidesz kérelmezte, hogy kivételes eljárásban tárgyalják a javaslatot már kedden, a zárószavazás pedig pénteken lesz.

HIRDETÉS

A javaslatot minden bizonnyal meg fogják szavazni. De talán ki kellene egészíteni azzal, hogy mostantól a hivatalos személyek se zaklathassák a nem hivatalos személyeket, főleg választási kampányok idején ne, például telefonon történő hívogatásokkal, ostoba szövegeket felolvastatva egy-egy híres hivatalos személy által, de mostantól  képviselőjelöltjeik ajánlásáért se kuncsorogjanak magánlakások bejárati ajtajában, megzavarva a lakókat hétvégi pihenőnapjaikon. Egyébként nem kötelező hivatalos személynek állni. Ha valaki zaklatásként éli meg a munkaidőn túli „megkereséseket”, vagy képtelen elviselni az erőteljesebb, olykor tényleg vérlázítóan igazságtalan kritikát azoktól, akik munkaidejüket valóban munkavégzéssel töltik, akkor ne vállalja ezt a nehéz hivatást. Térjen vissza a civil foglalkozásához és garantáltan senki nem fogja zaklatni: se útonállóként előadott panaszáradattal, se csoportosan elkövetett üvöltözéssel.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,729lájkolóTetszik
3,478követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek