Kezdőlap Belföld Budaházy Györ...

Budaházy György: Nem érzem Toroczkaiék igényét a párbeszédre

Közel tíz év után továbbra sem látszik, mikor születhet jogerős ítélet Budaházy György és társai ügyében. Az elsőrendű vádlott korábban 13 évet kapott, ezt azonban idén hatályon kívül helyezték, és ősztől tárgyalják újra a korábban terrortámadásnak nevezett eseteket. Budaházy eközben ismét a figyelem középpontjában: egyszer a Fidesz érdemeiről nyilatkozik, másszor a Pride ellen tüntet. Toroczkaiék most alapított pártjáról és testvére mozgalmáról is kérdeztük őt. Részletek a Magyar Hang 10. számában megjelent interjúból.

HIRDETÉS

– Nem helyesli a Mi Hazánk pártalapítását? Toroczkaiékat óva intette előtte, hogy így fogjanak bele.
– Nem gondolom, hogy most erre lenne szükség. A Jobbik felelőtlen módon megosztottságot keltett a négy-ötszázezres nemzeti radikális táborban. Szükségszerű volt így, hogy valami történjen. Toroczkai előre el is mondta, hogy olyan kormányban nem lenne benne, amiben mondjuk az LMP is. Ennek ellenére sokkal többet elvártam volna tőle és a többi távozó jobbikostól, akik most persze nagyon okosak, de a választás éjszakájáig tolták a szekeret. Most viszont itt lenne az ideje, hogy a nemzeti radikálisok képviseletét teljesen újragondoljuk. Nem sürget semmi, akadt volna erre idő. Ehelyett menetel előre a Toroczkai–Novák Előd páros, és nem érzem úgy, hogy igényük lenne a párbeszédre. Hova ez a kapkodás? Most már egyenesen arról beszélnek, hogy az EP-választáson indulnának, miközben kérdés, hogy EU-tagságra egyáltalán szükség van-e.

– Nem épp a kormány érdeke a Mi Hazánk léte, hogy így megossza a radikálisokat?
– Nem a radikálisokat, hanem a Jobbikot. A kormánymédia nyilván ezért is ad nekik annyi teret.

– Mostanában többet ad önnek is. Nem érzi azt, hogy ugyanúgy felhasználják?
– Engem? Nem hinném. Én beszélek a Fidesz felelősségéről is azt illetően mondjuk, hogy a konstruktív hozzáállás értelmét vesztette a Parlamentben. Az elején még volt a Jobbikban jó szándék, de a Fidesz minden kezdeményezést lesöpört az asztalról, majd megcsinált olyan dolgokat, amiket a radikálisok találtak ki. Ezzel részben ő is „belehajszolta” a Jobbikot ebbe a zsákutcás politikába.

– Eközben pedig már Terry Black felhasználásával támadták a kormánysajtóban Vona Gábort. Ezt a pártot ne akarják leváltani?
– Ezek gusztustalan módszerek voltak. A liberális médiavilág gyakorlatai, bulvármódszerei mindenhol felütik a fejüket. Tény és való, hogy sajnos a Fidesz-média is beszállt ebbe, és sosem mondtam, hogy ez a párt tökéletes lenne. Ettől függetlenek vannak pozitív dolgok, amiket a kormány keresztülvitt.

A teljes interjút a Magyar Hang 10. számában olvashatja.

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még? Itt megnézheti.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,160lájkolóTetszik
1,347követőKövetés
12,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Utolsó esély hadművelet – Magyar Hang-ajánló

Idei hetedik számunk jelenik meg február 15-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek