HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kiszabadult é...

Kiszabadult és új BMW-vel furikázik Marian Cozma egyik gyilkosa

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Négy évvel előbb szabadult a Marian Cozma megölésében való részvételért kapott büntetéséből Sztojka Iván – tudta meg a Bors. Az enyingi férfit a Marian Cozma-gyilkosság miatt ítélték el harmadrendű vádlottként, de megrövidítették a büntetését. A Borsnak nyilatkozott Sztojka védőügyvédje is, aki megerősítette, egykori védencét 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátották.

HIRDETÉS

„Sokat dolgozott és olvasott az emberi pszichéről. Két lehetősége volt, kibírja vagy belehal. Ő tisztességgel leülte az éveit és kibírta. Amikor kijött, leírhatatlan boldogságot láttam rajta, el sem akarja hinni, hogy szabadult. Azt mondta nekem, olyan, mintha csak tegnap ment volna be” – mondta a Borsnak a védőügyvéd.

Sztojka a legnagyobb titokban, múlt csütörtökön hagyta el a szombathelyi börtönt, majd a lap informátora szerint óriási bulit csapott szeretteivel, sőt, már egy BMW-t is tettek alá.

„Sztojka Ivánt múlt csütörtökön engedték ki, de a nyilvánosság nem tudott róla, igyekeztek a legnagyobb titokban tartani. Még aznap megtartották a szabadulóbulit Enyingen. Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Új BMW-je is van. Járt Pesten, Siófokon, jól érzi magát” – mondta a Borsnak a neve elhallgatását kérő tanú, aki félt Sztojkáék bosszújától.

HIRDETÉS

Talán nem alaptalanul, ugyanis a napilap munkatársát, aki megtalálta Enyingen Sztojkáék házát, a férfi feltételezett anyja káromkodások és szitkok közepette zavart el – még a rendőrség kihívásával is fenyegetőzött –, míg a frissen szabadult férfi egy ablak függönye mögül nézte mindezt végig.

Sztojkát a Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottjaként először 20 év fegyházra ítélték, de másodfokon csak 8 évet kapott testi sértés kísérletéért. Végül a Kúria 2012-ben, jogerősen 13 évre ítélte. A halálos szúrás – melyet a végül 18 évet kapott Raffael Sándor hajtott végre – után Sztojka kétszer bele is rúgott a már földön fekvő, halálos sebet kapott emberbe. Sztojka egy házaspár megölése kapcsán is gyanúsított lett, de a nyomozást megszüntették.

A férfi több millióval tartozik egyébként Marian Cozma családjának, amit nem törleszt, ugyanis semmi nincs a nevén, így hiába adott már számtalan esetben megbízást a Cozma család ügyvédje, dr. Helmeczy László, az sosem vezetett eredményre.

2016. március 4-én szabadult ki a pálhalmi fegyintézetből a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja, P. Gábor, akit barátai egy üveg pezsgővel vártak a börtönajtóban.

A gyilkosok közül már csak a Cozmát szíven szúró Raffael Sándor, és a másodrendű vádlott, Németh Győző van börtönben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,717lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor a sajtóját ugratja

Meglepő volt, milyen könnyen esett ki a végrehajtó hatalmi szerepéből, amikor a Fidesz pártelnökének címzett kérdést kapott.