HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Újra színre l...

Újra színre lépett Vona Gábor, ma már másként cselekedne

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Orbán Viktor jobban ismeri a magyarokat, míg a választáson vereséget szenvedő Jobbikban idealizálták a társadalmat – többek között erről beszélt Vona Gábor a párt Ifjúsági Tagozatának táborában. Az Azonnali számolt be az egykori Jobbik-elnök első szerepléséről, amit az április 8-a utáni visszavonulása óta elvállalt. Saját jövőjéről viszont nem kívánt nyilatkozni, mert mint mondta, ennek még nincs itt az ideje.

A korábbi pártelnök szerint nem a Jobbik politikája vagy stratégiája okozta a vereséget, hanem a logisztikai egyenlőtlenség. Bár Hódmezővásárhely után reménykedtek, de Márki-Zay Péter győzelme később szerinte csak a fideszeseket mozgósította. Vona ezek után egyre kevésbé gondolja, hogy tisztességesen lehet választást nyerni Magyarországon. Tapasztalata szerint az emberek többsége nem is foglalkozott a kampány tisztességével. A politikus szavai leginkább a 2002 utáni Fidesz csalódott megnyilvánulásaira emlékeztettek. Akkor Orbán Viktor pártja szintén arra jutott, hogy bár tisztességesen küzdött, de mégis elbukott, így a jövőben kevésbé kell majd válogatni az eszközök terén.

Politikai elemzőként térhet vissza Vona Gábor

Sneider Tamás szerint az emberek akkor fognak igazán felháborodni a kormány ténykedésén, ha beüt a gazdasági válság. Interjú.

„El kell ismerni, hogy Orbán Viktor jobban ismeri a társadalmat, mint mi. Mi idealizáltuk” – fűzte hozzá. A választás éjszakáját elmondása szerint nem vereségként élte meg, hanem úgy, mintha elvették volna a hazáját.

HIRDETÉS

A politikus szavai szerint túlságosan hitt benne a kampány során, hogy nem kell visszaütni, de ma már úgy látja, hogy egyszer-kétszer kellett volna. Emellett viszont tiszta a lelkiismerete, és ma sem hozná nyilvánosságra azt az aktát, amit kormánypárti politikusok állítólagos homoszexuális életéről kapott. Pedig eljutott hozzá egy ilyen, miután a kormánysajtóban még őt igyekeztek támadni Terry Black felhasználásával. Ezt egyébként lapunknak adott interjújában a mostanában a Fidesz érdemeiről nyilatkozó Budaházy György is gusztustalan módszernek nevezte.

Egy lépés hátra – kettő előre

A választás óta nagyot nőtt a szememben Vona Gábor.

Toroczkai Lászlóék új pártjára szerinte annyira szüksége van az Orbán-kormánynak, mint egy falat kenyérre. Ennek ellenére sok sikert kívánt nekik, ha le tudnak tenni valamiféle jövőképet a magyar társadalom elé. Beszélt az LMP-ben zajló folyamatokról is Vona, elkeserítőnek nevezve, ami Szél Bernadettel történt. Az MSZP szerinte viszont a Nemzeti Együttműködés Rendszerének része, a DK pedig, úgy látja, még ennyi szót sem érdemel.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,740lájkolóTetszik
3,491követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek