Tarlós: Valószínűleg nem indulok újra

Tarlós István Budapest fõpolgármestere (j2) és Szalay-Bobrovniczky Alexandra fõpolgármester-helyettes (j) a Csillagösvényen - nyelvében él a nemzet címû szabadtéri irodalmi fotókiállításon a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2018. július 26-án (MTI Fotó: Veres Nándor)

Lesz még egy beszélgetésünk miniszterelnök úrral 2019-ről, de 70 évesen én újabb 5 éves ciklust valószínűleg nem vállalok – nyilatkozta a Népszavának Tarlós István.

Hirdetés

Hirdetés

A lap szerdai számában megjelent cikkben arról is kérdezték Budapest főpolgármesterét, hogy kormányközeli, megbízható értesülésük szerint a Fidesz „agytrösztjénél”, a Századvégnél a Tarlós István utáni időszakra készülve olyan jogszabálytervezeten dolgoznak, amellyel lényegében még a 2019-es választások előtt eljelentéktelenítik a fővárosi önkormányzatot. tarlós erre azt mondta, 2019-ig „de facto” biztosan ne lesz ilyen. Ám hozzátette: „Abban biztos vagyok, hogy miniszterelnök úr megfontolt döntést fog hozni. Az említett konkrét tervezetről nem tudok, mindenesetre a jelenlegi ellenzékre én sem szívesen hagynám a várost. Az hiba lenne.”