HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elindulna a f...

Elindulna a főpolgármesteri székért Puzsér Róbert

HIRDETÉS

Nem is vehetett volna váratlanabb fordulatot a főpolgármester-választás (Tarlós István újraindulása) körüli nyári huzavona: most Puzsér Róbert újságíró, médiaszemélyiség is bejelentette, hogy fontolgatja az indulását.

Puzsér Róbert

Fontolgatom, hogy jövő ősszel elindulok a főpolgármester-választáson, hogy képviseljem és megvalósítsam régi álmomat, a Sétáló Budapest koncepcióját. A terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a…

HIRDETÉS

„Fontolgatom, hogy jövő ősszel elindulok a főpolgármester-választáson, hogy képviseljem és megvalósítsam régi álmomat, a Sétáló Budapest koncepcióját. A terv arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a budapestieknek: teremtsünk összefüggő sétálóövezetet a Budai Várnegyedtől a Deák térig, a Jászai Mari tértől a Fővám térig! (…) Teremtsünk egy élhető, nyitott és kulturált európai világvárost – szeretném, ha ez volna a Budapestre látogatók döntő élménye. Ezt a várost az adottságai Európa legszebb fővárosává tehetnék – mindössze birtokba kéne vennünk, és megtölteni élettel, sporttal, kultúrával: fákat ültetni, füvesíteni, elektromos alapon közlekedni” – írta hivatalos oldalán Puzsér.

A publicista-műsorvezető, akinek a Magyar Hangban is jelennek meg írásai, úgy véli: Tarlós István igazán nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, nincsenek korrupciós ügyei, és egy minimális mértékű autonómiát is kiharcolt a kormánnyal szemben. Demszky Gábor „jószándékú semmittevése” után szerinte végre van gazdája Budapestnek. Azt pedig nem hiszi, hogy ennél sokkal nagyobb mozgásteret, több forrást és fejlesztést „ki lehetne rugdosni a kétharmadból”. Ami viszont Puzsér Róbert szerint Tarlós István Budapestjéből fájdalmasan hiányzik, az a vízió és az identitás.

Tisztában vagyok az esélyeimmel, úgyhogy ha bármelyik végső győzelemre esélyes jelölt – akár Tarlós István, akár az ellenzéki pártok jelöltje – felvállalja ezt a programot, visszalépek a javára: akár bármelyikük, akár mindegyikük javára.

Nem hatalmat, nem pénzt, nem pozíciót akarok – mindössze azt, hogy a marketinghazugságoknál meg a mocskolódásnál többről szóljon a politika. Szóljon arról, hogy milyen Budapestet, milyen levegőt és mennyi zöld területet akarunk! Szóljon arról, hogy kik vagyunk, és mivé akarunk válni; ne arról, hogy azok ott milyen mocskok, és miként fogjuk őket bebörtönözni! Szóljon a politika végre a kompromisszumokról, szóljon arról, ami közös bennünk, és ne a szüntelen árokásásról!” – írta Puzsér, de azt is hozzátette: tele van kétségekkel.

HIRDETÉS

„Egyrészt: világos, hogy a kormánypárti meg az ellenzéki orgánumok mocskolni fognak, talán a szeretteimet sem kímélik majd. Másrészt: nem tudom felmérni, hogy a Sétáló Budapest koncepciója valós közösségi igény-e vagy csak az én személyes vágyam egy olyan városra, ahol élni szeretnék. Harmadrészt: az ország egyik legfontosabb közhivatalára csak akkor szabad bárkinek is pályáznia, ha képes vállalni az ezzel járó felelősséget. Amíg ez csak az én ügyem, addig nincs is baj, hisz legfeljebb a saját arcomat kockáztatom, és mindössze a lelkiismeretemmel kell elszámolnom. A kérdés azonban ennél összetettebb: egy új nemzeti identitás és egy új politikai kultúra megteremtésének kísérlete során vajon szabad-e visszalépnem az országot túszként fogvatartó huszadik század javára?”

Korábbi sajtóértesülések szerint már felvetődött kormányzati körökben a közvetlen főpolgármester-választás megszüntetése is, Tarlós István jelenlegi főpolgármester továbbra sem közölte végleges döntését arról, elindul-e hát újra a pozícióért. Tarlósnak feltételei voltak a kormányzat irányába – az egyik éppen az volt, hogy továbbra is közvetlen legyen a főpolgármester-választás. Közben a kormányzat cáfolta a közjogi átalakítás tervét. A tárgyalások viszont nem haladnak előre Tarlós Istvánnal, legalábbis erre utal, hogy a városvezető nem hogy nem jelentette be az ismételt indulását, de egyre sarkosabban kezd fogalmazni. Legutóbb már azt mondta, hogy valószínűleg nem vállal újabb ciklust. A függetlenként induló, de a Fidesz által támogatott Tarlós híján viszont nehezen boldogulnának a kormánypártok Budapesten, itt ugyanis a baloldali ellenzék támogatottsága jóval nagyobb, mint országosan.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,387lájkolóTetszik
2,278követőKövetés
16,127feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szárnyaltak a zöld sasok, továbbjutott a Fradi a BL-ben

Kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel jutott túl a Ferencváros a bolgár bajnok, a Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Adja, adom