HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Tiltott szava...

Tiltott szavak, tiltott öltözékek a Hír TV-sek számára

HIRDETÉS

A „visszafoglalás” után a Hír Televíziónál maradt újságírók számoltak be nevük elhallgatását kérve az Átlátszó oknyomozó portál munkatársának az elmúlt napok tapasztalatairól.

HIRDETÉS

Eszerint a Mentes Katalin hírigazgató és Szikszai Péter vezérigazgató nevével fémjelzett új tévévezetés már a hatalomátvétel első napján arról beszéltek a tévétársaság jelen lévő munkatársainak, hogy mennyire nem nem voltak megelégedve a Hír TV által korábban készített Híradókkal, külön kiemelték például azt, hogy mennyire nem tetszett nekik „a miniszterelnök kötélbarátja” kifejezés.

Nem felejtünk, Péter – a Hír Tv bekebelezéséről

Mi maradtunk, akik voltunk, egyszerűen csak nem a miniszterelnökhöz, hanem értékrendünkhöz maradtunk hűek..

A miniszterelnök kötélbarátja kitételt egyébként Garancsi Istvánra használták a hírszerkesztők. A cégeivel az utóbbi években számos közbeszerzést elnyerő vállalkozó, aki a Magyar Természetjáró Szövetség elnökeként is ismert, maga nyilatkozta korábban a még független Figyelő című gazdasági hetilapnak adott interjújában, hogy „kötélbarátság” fűzi Orbán Viktorhoz azóta, amióta 2009-ben együtt voltak egy hegymászótúrán. A kötélbarát kifejezés mögött tehát ez a jelentéstartalom húzódik, ami egyszerűen a nagyon szoros barátságot jelöli. Olyan barátságot, amikor az életünket is rá merjük bízni a másikra. Mindazonáltal a Hír TV-ben Garancsi és Orbán nem lesznek kötélbarátok többé.

Mi itt a Hangnál, ezért most aggódunk egy kicsit Orbánért is, de sokkal inkább Garancsiért.

HIRDETÉS

A hírcsatorna egyik munkatársa lakonikus egyszerűséggel fogalmazott az Átlátszónak eddigi tapasztalatairól: „Eddig saját kútfőből készültek az anyagok, azt adtuk le, amit a józan ész és az élet diktált. Most már szerintem elég lesz az MTI vagy a Magyar Idők szövege. Kimásolják az abban leírt szöveget, és kész a Híradós anyag.” A meleg szóval is csínján kell bánni a jövőben Hír TV-nél, leginkább a hőmérséklet meghatározására tartják alkalmazhatónak.

„A melegfelvonulást se lehet használni, csak azt, hogy homoszexuális felvonulás. Még szinonimaként se. Csak az időjárásnál…” – hozott újabb példát az új időkre egy Hír TV-s.Kérdés, vajon mi történik, ha egy vendég használja majd a köznyelvben elterjedt kifejezést a szivárvány színű zászlók alatt demonstrálókra? Helyreigazítják ott rögtön a stúdióban?

Lécci-lécci, csak a Fidesz!

A csend, rend, fegyelem idilli állapota csak addig kellemes, amíg az ember nem ütközik a Párttal (NER-rel). És itt jövünk, pardon, jönnénk mi, újságírók.

Az Átlátszó szerkesztőinek tetszését leginkább az az új öltözködési szabály nyerte el, amely szerint szerdától kerülni kell az ujjatlan blúzt, és a térd feletti rövidnadrágot és szoknyát is.

Azt már a Comment blog írta meg, hogy a moszkvai melegfelvonulásról szóló beszámolót eredetileg melegfelvonulásnak megíró Nagy Benedek külpolitikai szerkesztő is felmondott. Adásban már homoszexuális felvonulásként ment le, Jáky-Szabó Gergely volt a hírolvasó. Ő is felmondott, igaz már korábban.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,109lájkolóTetszik
2,665követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Erdogan köszönetet mondott Orbánnak

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.