HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Új szerepben ...

Új szerepben tér vissza Vona Gábor

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Belátható időn belül nem tér vissza a politikába Vona Gábor, sem pártelnök, sem országgyűlési képviselő, sem főpolgármester, sem EP-képviselő nem akar lenni. Szerdán blogot indít, főleg videós tartalmakkal. Erről az érintett maga beszélt kedden újságírók előtt. Ezzel fellebbentette a fátylat múlt heti titokzatos Facebook-bejegyzéséről.

HIRDETÉS

Az fog nyerni, aki reményt tud adni az embereknek, de egyelőre nem látja, hogy jelenleg demokratikus úton meg lehetne dönteni az Orbán-rendszert – amely szerinte majd demokratikus úton fog összedőlni, de nem tudja, mikor.

Újra színre lépett Vona Gábor, ma már másként cselekedne

A volt Jobbik-elnök először állt a nyilvánosság elé visszavonulása óta, de jövőjéről még nem akart nyilatkozni.

Vona szerint a történelmi helyzet termelte ki Orbán Viktort, a magyar társadalomnak igénye van rá, „összemixelte Horthyt és Kádárt, kiöntötte egy koktélba, és ez mindenkinek finom volt”. Ezért sem az Európai Uniótól, sem a magyaroktól nem lehet várni, hogy a NER-t elkezdje lebontani. Az is tanulság számára, hogy a korrupciós ügyek nem hatnak a  választókra.

HIRDETÉS

Vona azt is elmondta, már 2016-ban megkereste az LMP-től épp távozó Schiffer Andrást, hogy kössenek szoros szövetséget; ma is ebben az együttműködésben látna innovációt. Hiszen a Jobbiknak szüksége lenne az LMP nyújtotta legitimitásra, nekik pedig a Jobbik szervezettségére.

Török Gáborhoz hasonlóan ő is úgy látja, hogy a kormányt ma nem lehet megbuktatni, hanem túl kell és túl is lehet élni. A nagy kérdés pedig az, hogy az összeomlást követően ki milyen állapotban tud leülni a képzeletbeli ellenzéki kerekasztalhoz. Szerinte egyértelműen rendszerváltással fog felérni a NER valamikori bukása.

Javított kiadás – Melléklet TGM-nek a Jobbikról szóló gondolataihoz

Vona Gábornak van esélye, hogy ő legyen a szélsőjobboldali, elaggott Orbán Viktor nyugatos, jobbközép alternatívája, akit ugyan dörmögve, de még talán TGM is elfogad.

A parlamenti választással kapcsolatban nincs lelkiismeret-furdalása, szerinte azt nem lehetett megnyerni, nem kötött olyan alkukat, amik miatt szégyenkeznie kellene.

Szerdától elindít egy blogot, főleg videós tartalmakkal. Nem kíván kimondottan pártpolitikával foglalkozni, inkább a társadalmat foglalkoztató témák, például a cigányság helyzete érdekli. Foglalkozni szeretne a gamification (játékszerűvé tétel) témájával, például a mostaninál játékosabb iskolai tananyag kialakítása érdekében, ugyanis a fiatalok nem szereznek megfelelő tudásanyagot. Kíváncsi arra, a NER hagyja-e működni a vállalkozást, például megfenyegetik-e remélt támogatóit. Bízik abban, hogy cégek szponzorálják majd, valamint a közösségi támogatásokban.

Egy lépés hátra – kettő előre

A választás óta nagyot nőtt a szememben Vona Gábor.

HIRDETÉS

Arra a kérdésünkre, hogy a videóblog indítása azt jelenti-e, hogy az idősebb korosztályról lemondott, úgy válaszolt, szerinte az ő társadalmi bázisát a középkorosztály és az annál fiatalabbak jelentik.

Mindenképp meg akarja szólítani a kivándorolt fiatalokat, úgy érzi, közöttük magasabb is a népszerűsége, mint itthon.

Korábban Sneider Tamás a Jobbik jelenlegi elnöke még júniusban a Magyar Hangban beszélt arról, hogy Vona elemzőként térhet vissza.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,745lájkolóTetszik
3,047követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Elkezdték felvásárolni a magyarok a tartós élelmiszereket

Negyvenöt perces sor a kasszánál, bizonyos árucikkeknél kiürült polcok, zsúfolásig tömött bevásárlókocsikat tologató vevők – az egyik budapesti diszkont áruházban jártunk szerda koraeste.