Herczeg Zoltán: Az Orbán-félék ki fognak halni, mert életellenesek

Herczeg Zoltán (Fotó: Farkas Norbert)

Akik harminc éve váltógazdálkodásban vannak hatalmon, kizárólag a saját pecsenyéjüket sütögetik, havi jövedelmükért adják el a népet – véli Herczeg Zoltán. A divattervező szerint a kormány ahelyett, hogy szolgálna, ellenünk használja fel a hatalmát, és az ellenzék sem különb: majd mindannyian a Fidesz kollaboránsai. A Fehér Szalag Mozgalmat elindító Herczeg mégis bizakodó, mint mondja, a gyermekeink elhozhatják a változást. A teljes interjút keresse a Magyar Hang 13. számában!

Hirdetés

– Éles kritikával illette Mészáros Lőrinc új sportruházati márkáját, a 2Rule-t is, mondván, nem is magyar termék.
– Ha valaki piacra dob egy kétmilliárd forintos márkát, annak illik létrehozni egy gyárat is, ahol a ruhákhoz használt textileket készítik. Ehelyett Mészáros Lőrincék pár eurós darabáron hozzák be külföldről a pólókat, amelyekre itthon csak a logót nyomják rá. A feldolgozóiparnak ez az ága, a könnyűipar évekkel ezelőtt megszűnt. Nincsenek gyárak, de már hozzáértő varrónőket is egyre nehezebb találni. Nincs azzal semmi baj, ha Törökországból vagy Kínából szerzik be Mészárosék a pólókat, csak akkor ne úgy reklámozzák, hogy ez magyar márka. Mindez semmi másról nem szól, csak hogy hülyének nézik az állampolgárokat. Az Orbán Viktor hátán meggazdagodó Mészáros Lőrinc révén a lopás nemzeti hőstetté vált. És mi ehhez asszisztálunk.

– Milyen hatással lehet a divatágazatra, ha központosítják?
– Az állam nem tud modellezni, szabni és varrni. Az államnak egyet kellene csupán tennie: a megtermelt jövedelmeket tisztességesen és igazságosan elosztani. Az idősekkel, betegekkel, fogyatékosokkal szemben pedig sokkal nagyobb szolidaritást kellene vállalni. Akkor alakulhatna ki Magyarországon valódi divatipar, ha helyreállnának az arányok. Ha a kormány hagyná, hogy az állampolgárok tisztességes jövedelemből éljenek, és nem szednék el a keresetük hetven százalékát. Ha a gyűlöletkeltés helyett kultúrafogyasztásra buzdítaná az embereket, sokkal többet tenne azért, hogy ne csak pénzük, de igényük is legyen az állampolgároknak arra, hogy tömegcikkek helyett magyar divattervezők ruháit vásárolják meg. Ehhez pedig nincs szükség Orbán Ráhelre.

NER-fenntartó ellenzéki erők

Vajon kinek volna jó, hogy megint csak két választási lehetőség maradjon: az Orbán-rendszer és a régi baloldal?

– A választás után elindította a Fehér Szalag Mozgalmat. Ötmillió embert szeretne maga köré gyűjteni, akik a béke és a szeretet erejével kerekednének felül a jelenlegi hatalmon.
– Nagyotmondásban a Fidesszel nem lehet versenyezni. Bátor kijelentés volt, hogy ötmillió emberrel számoltam. Valójában háromszázezer, nagyon elhivatott állampolgár bőven elég lenne ahhoz, hogy leváltsa ezt a kormányt.

A teljes interjút a Magyar Hang augusztus 10-én, pénteken megjelent tizenharmadik számában olvashatja. És hogy miről olvashat még a lapban? Itt megnézheti. Keresse a lapot az újságárusoknál, a benzinkutakon, élelmiszerboltokban, a nagyobb postákon és a Digitalstandon!

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.