HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Mészáros-kézb...

Mészáros-kézben maradt Felcsút, elbukott Dömsödi

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Ha Felcsút, akkor Mészáros – mármint a polgármesteri székben. Ráadásul Orbán Viktor faluja most egyszerre két Mészáros közül választhatott, ugyanis a Kétfarkú Kutyapárt élt a kormánypártok korábbi trükkjével, és a Fidesz–KDNP jelöltjével, Mészáros László Istvánnal majdnem azonos nevű jelöltet, Mészáros László Jánost állítottak, aki függetlenként indult harcba. Nos, a trükk ezúttal sem jött be, ugyanis a kormánypártok jelöltjét választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton. A településen az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson, a jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett. A Fidesz–KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a független Mészáros László Jánosra 66-an voksoltak.

HIRDETÉS

Pásztón – ahol a település képviselő-testülete április végén fideszes kezdeményezésre feloszlatta magát – a kormánypárti képviselők úgy gondolták, hogy eddig azért nem ömlöttek az uniós százmilliók, mert az ellenzéki Dömsödi neve ennek gátat szabott. Éppen ezért a kampány során az áprilisi országgyűlési választásokon már bevált témát, a migráns-ügyet helyezték a középpontba a helyi ügyek helyett. Ez ezúttal is bevált, hiszen a váltásra szavaztak a helyiek. Vasárnap a névjegyzékben szereplő 5846 választópolgárból a száz százalékos feldolgozottságú adatok szerint 3838-an adták le a voksukat (49 százalékos volt a részvétel), és a 2014-ben megválasztott településvezető, Dömsödi Gábor helyett a fideszes jelölt, Farkas Attila nyert. Utóbbi a szavazatok 49,79 százalékát szerezte meg (1888), ezzel legyőzte a függetlenként induló Dömsödi Gábort, aki 1782 szavazatot kapott, míg a szintén független Plecskó Péterre mindössze 122-en voksoltak. Az időközi választáson a nyolc önkormányzati képviselői helyre összesen 39-en pályáztak. A végeredmény szerint az új polgármesternek könnyű dolga lesz, hiszen a szétszavazások miatt a nyolc megválasztott képviselőből hét fidesz–KDNP-s lett és csak egy független.

Balmazújváros is új polgármestert választott, és a kelet-magyarországi városban négy jelölt közül az ellenzéki pártok által támogatott Hegedűs Péter független jelöltet választották meg a település első emberévé az időközi választáson. A választásra jogosult 14 138 állampolgár közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma. Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal lett a hajdú-bihari település új polgármestere, míg Csige Sándor (független) 52, Dobány László (Magyar Munkáspárt) 47, a kormánypártok által támogatott Nagy Tamás (független) 1709 voksot kapott.

Sorkikápolnán is új polgármestert választottak, és 53,92 százalékos részvétel mellett végül a szavazatok 71,56 százalékával Fodor Béla József független jelölt lett a település új vezetője.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,787lájkolóTetszik
2,966követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Sokat mesélnek a háborúról a horvátországi folyók

Megrázó dokumentumfilmmel próbálja meg begyógyítani a délszláv háború sebeit Goran Dević. Az alkotás a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában szerepel.