Vészhelyzet volt Ferihegyen, egy időre lezárták a 2B terminált

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezárta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálját és annak környékét hatósági vizsgálat miatt a katasztrófavédelem – közölte az MTI-vel a Budapest Airport szerda este.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI megkeresésére egyelőre nem adott felvilágosítást a lezárás okáról. A Budapest Airport a várható jelentős torlódásokra és késésekre hívta fel az utasok figyelmét, akiktől azt kérik, hogy ellenőrizzék járataik indulását az interneten vagy a helyszínen a rendőrség, valamint a repülőtér munkatársaitól kaphatnak információt.

A reptér este 22:30 körül azt írta Facebook-posztja frissítésében, hogy „a Katasztrófavédelem feloldotta a lezárást, újraindul a forgalom. Kérjük utasainkat, figyeljék a járatinformációt járataik indulásáról és érkezéséről."

A virtuális radarok adatai szerint a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a 31-es állóhely környékére vonultak ki, 19 óra 46 perckor –  írja az AIRportal.hu. Az oldal úgy tudja, hogy az egy magyar cég által megrendelt sugárzó anyag Isztambulon keresztül Oroszországból érkezett.

A ferihegyi repülőtér az érkező járatokat fogadja, a Budapest Airport honlapja szerint éjfélig öt járatot érinthet a késés. Az Országos Mentőszolgálat ügyeletét az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.

A Zoom.hu szerint a Turkish Airlines egyik gépe teljesen legálisan sugárzó anyagot szállított az Országos Sugárbiológiai Intézetnek, a szállításhoz használt ólomkonténer azonban megrepedt. A szállítmány lepakolásánál vették észre a reptér munkatársai, hogy a rakomány nagyon átmelegedett. A lap információi szerint irídium 192-es izotópról lehet szó, amellyel három ember is érintkezhetett.