HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Papíron is Mé...

Papíron is Mészáros-kézre kerültek Pecina maradék megyei lapjai 

HIRDETÉS

Még az ősszel összeolvad a Mészáros Lőrinc által tulajdonosként jegyzett Mediaworks és az osztrák Heinrich Pecina tulajdonában lévő Inform Média Kft.– tudta meg a Zoom.hu. A tranzakció előkészítése annak rendje s módja szerint meg is kezdődött.

HIRDETÉS

Pecina, az erősen strómanszerű szerepet játszó osztrák vállalkozó egy évvel ezelőtt vásárolta fel a a három megyei lap, az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló nyomtatott, illetve online kiadásait (Haon.hu, Boon.hu és Szon.hu) kiadó Russmediát. Ezek a lapok kerülnek most hivatalosan is a Mediaworkshöz. Mivel tavaly júliusban a Mediaworks megszerezte a Nógrádi Hírcentrumot is, és korábban Andy Vajna tulajdonába került a Délmagyarország, valamint a Kisalföld együtt, amely lapokat a Lapcom Zrt. adja ki annak az Élő Gábornak a stratégiai igazgatása alatt, aki a Médiaworkstől érkezett, elmondható, hogy lényegében a kormányzati propagandagépezet politikai irányítása alá került az összes magyar megyei nyomtatott lap. Az, hogy Mediaworks korábbi tulajdonosa, a Népszabadság bezárásával országos ismertséget szerzett Pecina tényleg csupán stróman szerepet játszott, jól bizonyítja az a malőrnek aligha nevezhető sajtótörténeti csemege, hogy a választás előtti napon a még Pecina tulajdonában lévő három kelet-magyarországi megyei lap ugyanazzal az Orbán-interjúval indult címlapon, mint a többi Mészáros-tulajdonban lévő megyei lap. Vagyis már a látszatra se igyekeztek adni a Médiaworksnél.

Az üggyel kapcsolatban a 444.hu megjegyzi: „Néhány éve értelmes kérdésként merült volna fel a médiapiacon, hogy vajon nem csorbul-e a Mediaworks vidéki napilap-monopóliumával a sokszínű tájékoztatást, ami egy működő médiapiac elengedhetetlen (és alkotmányba foglalt) feltétele, de a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiahatóság érdemben réges rég nem foglalkozik ilyen kérdésekkel, kivéve, ha az nem kormánypárti médiumokat érint.”

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.