HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szabadlábra h...

Szabadlábra helyezték Rezesovát

HIRDETÉS

Kilenc évet kapott, végül jó magaviselet miatt büntetése kétharmada letöltése után feltételesen szabadlábra helyezték kedden Eva Rezesovát.

HIRDETÉS

A szlovák nő 2012 augusztusában szaladt bele terepjárójával egy Fiat Puntóba, aminek három utasa a helyszínen, míg a negyedik a kórházban életét vesztette. A milliomosnő ittasan ült a volán mögött, és százhatvanöt kilométeres óránkénti sebességgel száguldozott az M3-as autópályán.

Rezesová elsőfokon hat évet kapott, ezt súlyosbította 2014-ben kilenc évre a Budapest Környéki Törvényszék. Emellett nyolc évre el is tiltották a közúti járművezetéstől. Ezt mostantól számítják, tehát 2026-ig továbbra sem vezethet.

A bíró az ítélethirdetéskor közölte, hogy a nő leghamarabb 2018-ban szabadulhat. A hírek szerint miután mintarabként viselkedett, ez most meg is történt. A börtönévek alatt magyarul is megtanult Rezesová. A 24.hu ott volt a szabaduláskor, egy családhoz közel álló forrásból pedig megtudta: a nő még ma hazautazik Szlovákiába. Az első hónapokban csak lánya beiskoláztatásával kíván foglalkozni, majd vállalkozásba kezd.

A büntetőtanács vezetője elmondta továbbá, hogy sem a két gyermek, sem a büntetlen előélet nem elég indok rá, hogy a büntetési tétel ne emelkedjen. A hat évet az indokolhatta volna, ha a sértettek is hibáznak, de itt erről sem volt szó. Azt viszont hozzáfűzték, hogy a vádlott nem követett el közúti veszélyeztetést. Az egyik tanú ugyanis állította, hogy a szlovák nő „levillogta” a baleset előtt a Fiat Puntót.

HIRDETÉS

A védelem próbált arra alapozni, hogy a hajnali órákban elaludhatott a másik sofőr, és bevághatott Rezesová elé. Stubeczky Sarolta büntetőtanácsa 2014-ben viszont arra jutott, hogy ez valószínűtlen feltételezés. „Vidéki ember, ha fél négykor felkel, nyilván nem fáradt” – utalt a bírónő az áldozatokra. Egyúttal kizártak két korábbi szakértőt, a Rezesová ügyvédje által behozott Kovács Miklóst és Melegh Gábort. Őket utóbb elfogultnak nyilvánították. A védelem azért még próbálkozott olyasmikkel, minthogy a szlovák nő nem ittasan okozta a balesetet, csak utána sokkos állapotban meghúzta a vodkásüveget, amiben azt hitte, víz van. Fejjel lefelé a lezárt üvegből ez viszont nem lett volna egyszerű mutatvány.

Az ügyre próbált a politika is rátelepedni. Amikor engedélyezték a milliomosnő házi őrizetét, a fideszes Rogán Antal egyenesen arról beszélt: „senki sem részesülhet jobb elbánásban csak azért, mert sok pénze van.” Igaz, a gyanús belvárosi ingatlanügyek csak ezután derültek ki, és még a helikopterezésen is innen voltunk. A kormánypárti frakcióvezető még a házi őrizet helyszínéül szolgáló XIII. kerületi lakóparki ingatlan elé is kivonult, és onnan készített egy videót. A törvényszék aznap este el is rendelte ismét az előzetes letartóztatást.

A milliomosnő apja az az Alexander Rezes, aki még Vladimír Meciar kormányának volt a közlekedési minisztere. Sokáig Szlovákia második leggazdagabb embereként tekintettek a férfira. Emiatt a szlovák sajtó is rendszeresen foglalkozott Rezesová ügyével, és ott volt a mai szabadlábra helyezéskor is.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,569lájkolóTetszik
2,565követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek