HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Létminimum al...

Létminimum alatt él a gyermekes családok 42 százaléka

HIRDETÉS

A tavalyi évben a létminimum alatt élt a gyermeket nevelő családok 42 százaléka, míg a teljes lakosságban „csak” a háztartások 30 százalékának jövedelmi szintje nem érte el létminimum szintjét – derül ki a Policy Agenda felméréséből.

HIRDETÉS

Az Index által közölt vizsgálati eredmény azt mutatja, hogy a létminimum szempontjából ez a gyermeket nevelő családoknak a társadalmi rétege van a legkiszolgáltatottabb helyzetben. Becslések szerint összesen 750 ezer gyereket érint ez az élethelyzet.

Településtípusonként is jelentősek a különbségek a gyermeket nevelő családok anyagi helyzetében. Míg a fővárosban élő gyermekes családok tagjainak 23 százaléka él létminimum alatt, addig a falvakban ez az arány már 54 százalék. A gyermekek számának növekedésével a létminimum alatt élők aránya növekszik. Míg az 1-2 gyerekes családok 41 százaléka tartozik abba a körbe, ahol a létminimumot sem éri el a jövedelem, a 3 vagy több gyermekeseknek már a 49 százaléka.

HIRDETÉS

(A létminimum háztartási szintű összege 1 felnőtt + 1 gyermek esetén: 149.243 Ft;
1 felnőtt+2 gyermek esetén: 194.468 Ft.; Egy gyermeket nevelő két szülős családban: 217.080 Ft.; Kétgyermekes kétszülős családban: 262.305; míg a három gyermeket nevelő két szülős családokban: 298.485 Ft.)

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,954lájkolóTetszik
2,133követőKövetés
15,711feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Odamondanak, s hazamennek

Facebook-videókkal, lezárt temetőkben való sétálgatással, börtön előtt mondott válogatott sértésekkel nem lesz egyszerű javítani a román–magyar kapcsolatokon.