Megszűnik a Wizz Air bukaresti járata

A Wizz Air egyik gépe a leszállópályán A Wizz Air egyik gépe (Fotó: Lukács Csaba)

Egy olvasónk szúrta ki, hogy október 26. után nem lehet foglalni a Wizz Air Budapest–Bukarest járatára. Ez azért furcsa, mert tapasztalataink szerint tele voltak a gépek, amelyek hetente négyszer repültek a magyar és a román főváros között.

Hirdetés

Annak idején a Malévnak a bukaresti volt a legjövedelmezőbb járata. Egy 2006-os cikkben például ezt találtuk: „egyharmadával több utas repült a Malév bukaresti járatán az első negyedévben, mint tavaly az első három hónapban. A román főváros az egyik legnépszerűbb úticéllá vált a légitársaságnál. Bukarestbe a Malév négy járata repül naponta.”

Megkérdeztük a légitársaságot, a következő választ kaptuk tőlük: „A Wizz Air folyamatosan figyelemmel kíséri járatai teljesítményét annak érdekében, hogy a legnépszerűbb úti célokra a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudja biztosítani. Ezzel összhangban megerősítjük, hogy a Budapest–Bukarest útvonalat a Wizz Air felfüggeszti és a kapacitásokat a WIZZ hálózat nagyobb keresletű járataira irányítja át.”

Október 27-től a Kolozsvár–Bukarest járatot is szünetelteti a társaság, ott hetente hétszer repültek eddig – ez szeptember 5-én derült ki.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.