HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Önkéntesek ti...

Önkéntesek tisztítják meg a Duna-partot és a Gellért-hegyet

HIRDETÉS

Miközben a kreatív adózáshoz fogható nemzeti sporttá nőtte ki magát az illegális szeméthalmok összehordása, önkéntesek igyekeznek tisztábbá, szebbé tenni Budapestet.

HIRDETÉS

A hét végén két fővárosi akció is lesz: szombaton a Gellért-hegyen húznak kesztyűt önkéntesek a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány szervezésében, míg vasárnap a Duna-part megtisztítása lesz a program. Mindkét esemény a nemzetközi mozgalom, a World Cleanup Day 2018-as eseményéhez kapcsolódik. A szeptember 15-ére meghirdetett programhoz több mint 150 országból több millió ember csatlakozott.

Mint azt Szebényi Pétertől, az események szervezőjétől, a Hulladékvadász.hu weboldal főszerkesztőjétől megtudtuk, mindkét akció teljes egészében az önkéntesek munkájára épül, ám segítséget nyújt több közműszolgáltató is. A Gellért-hegyen összegyűjtött hulladékot a Főkert Zrt. fogja elszállítani, míg a Duna-parton a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. nyújt segítséget.

Táblacsere az agráriumban – Magyar Hang

Az elmúlt nyolc év kormányzásának egyik nagy vesztese a környezet- és a természetvédelem.

– Az alacsony vízállás a Duna partjára vonzza a bulizókat, akik rengeteg szemetet hagynak maguk után. Sajnos van arra is példa, hogy a kommunális hulladék is a lépcsőkön végzi. Ha a szemetet nem szedjük össze, akkor egy árhullámmal a Dunába kerül – fogalmazott Szebényi Péter, akitől megtudtuk azt is, nem egyértelmű, hogy a Duna-part, illetve a meder területe kinek a fennhatósága alá tartozik.

HIRDETÉS

Ez utóbbi kérdésben lapunk kereste a Fővárosi Önkormányzatot. Arra szerettünk volna választ kapni, hogy a Duna budapesti szakaszának közvetlen környezetéért ki felel, kinek a dolga volna a területet rendben tartani, illetve intézkedni az oda kihelyezett illegális szemét elszállításáról. Amint megérkezik a válasz, frissítjük cikkünket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,087lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek