HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Várható volt,...

Várható volt, nem fogadja el az EP-szavazás eredményét a kormány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A kormány szerint az Európai Parlament nem fogadta el kétharmaddal a Sargentini-jelentést. Ezért jogi lépéseket terveznek, ennek formájáról a hétfői kormányülésen születik döntés – jelentette ki a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a lisszaboni szerződés szerint a tartózkodó szavazatokat is figyelembe kellett volna venni, így pedig nem lett volna meg a kétharmados többség. A miniszter – ragaszkodva pártja narratívájához – azt mondta, hogy a jelentés valójában nem a jogállamiságról szól, hanem a bevándorlással kapcsolatos álláspontok határozták meg annak elfogadását.

Elfogadták a Sargentini-jelentést – Magyar Hang

Az Európai Parlament elfogadta a magyar jogállamiság helyzetéről szóló Sargentini-jelentést. Ezek szerint az Európai Néppárt sem kér az Orbán-kormányból.

A kormányinfón Gulyás megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy a budapesti Corvinus Egyetem gazdát cserél, közhasznú felsőoktatási intézményként egy állami alapítvány veszi át 2019 júliusától.

Kiderült az is, hogy a kormány egy úgynevezett falusi útalap létrehozásáról döntött. Az intézkedéssel az alsóbbrendű utak minőségét javítaná a kormány. A miniszter azt mondta, az általános költségvetési tartalékból 150 milliárd forintot különítenének el a Magyar falu programra, ebből jut 50 milliárd az alsóbbrendű utakra. Az már korábban ismertté vált, hogy október elsejétől megemelik az autópálya-használat díjait egyes kategóriákban. A díjemelésből 35-36 milliárd forint bevétel remélnek, így összesen 80-90 milliárd áll majd rendelkezésre erre a több számjegyű utak egy részének kipofozására. Szavaiból kiderült, hogy a felújításokról a megyék dönthetnek, ott tudják ugyanis, mely utak vannak a legrosszabb állapotban.

Gulyás Gergely emellett azt is bejelentette, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány. Ezúttal a családok helyzetéről kérdezősködnek majd.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,944lájkolóTetszik
3,807követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döcög a magyar-horvát rendőrségi együttműködés Borkai ügyében

A horvátok szerint még mindig tart a vizsgálat, a magyarok ugyanakkor azt állítják, hozzájuk nem érkezett megkeresés az ügyben.