HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egy tucat ped...

Egy tucat pedagógus mondott fel egy budafoki gimnáziumban

HIRDETÉS

A budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban van olyan osztály, amelyik az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is – tudta meg az Eduline.hu. A most távozó pedagógusok közül többen már nyáron bejelentették, hogy máshol folytatják a munkát, de sokan a tanév megkezdését követően nyújtották be felmondásukat. A portál információi szerint legtöbben a kerület más iskoláiban helyezkedtek el, de a Kempelen Farkas Gimnáziumba, a Szent Imre Gimnáziumba és a Piarista Gimnáziumba is mentek munkatársak. Úgy tudni, a direktor betartatja a két hónapos felmondási időt a távozó pedagógusokkal, így többen még mindig tanítanak a gimnáziumban.

HIRDETÉS

Az Eduline.hu-nak nyilatkozó szülők elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzet miatt, szerintük ugyanis a tanárok eddig is nehezen tudtak vele együtt dolgozni. Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította. Mint később kiderült, Manolovitsné Erdőközi Orsolya az akkori köznevelésért felelős államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit egyetemi évfolyamtársa volt. 

Manolovitsné Erdőközi Orsolyát 2015-ös megválasztásakor plágiummal vádolták, mivel pályázata kísértetiesen hasonlított egy tiszaalpári általános iskola direktorának 2013-as pályázatára. Akkor a budafoki intézmény tanárai, diákjai és a szülők együtt tiltakoztak Manolovitsné megválasztása ellen. Idén márciusban pedig fel is jelentették az iskolavezetőt, mert a szülők többszöri kérése ellenére sem hozta nyilvánosságra a Budai Nagy Antal Gimnázium alapítványa, aminek az igazgatónő az elnöke, a 2016-os pénzügyi beszámolót. Ráadásul az iskola évek óta működő alapítványát kizárták az 1 %-os felajánlásokra jogosult szervezetek közül, ami komoly anyagi hátrányt okozott az alapítványnak. Erre reagálva idén áprilisban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt   XI.-XXII. kerületi jelöltje, Hotz Antal 400 ezer forint értékben akart műszaki cikkeket felajánlani az iskola diákjainak. Az igazgatónő azonban nem engedélyezte, hogy a diákoknak, hogy az adományokat bevigyék az épületbe, ráadásul rendőrt is akart hívni rájuk. A Független Diák Parlament egyik képviselője, Lukácsi Benedek több ízben próbálta meggyőzni az igazgatót, hogy az adományokat nem az iskola, hanem a diákönkormányzat kapta. Egy belső szabályzatra hivatkozva azonban Manolovitsné Erdőközi Orsolya nem engedélyezte a műszaki cikkek iskolán belüli elhelyezését.

Az új igazgató kinevezése óta kilenc tanár távozott az iskolából 2017 szeptemberig,  akkor osztályokat kellett összevonni. A mostani pedagógusok felmondásával viszont még nehezebb helyzetbe kerülhetnek a diákok. Az Eduline szerint több szülő fontolgatja, hogy elviszi gyermekét az iskolából.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,931lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Titkos kínzókamra a horvát–szerb zöldhatáron

Egy jelentés olyan brutális rendőri intézkedésekről ad hírt, amelyeket korábban elképzelhetetlennek tartottak ezekben az országokban.

Villamoson jó utazni

Kiteljesedés