HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egy tucat ped...

Egy tucat pedagógus mondott fel egy budafoki gimnáziumban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban van olyan osztály, amelyik az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is – tudta meg az Eduline.hu. A most távozó pedagógusok közül többen már nyáron bejelentették, hogy máshol folytatják a munkát, de sokan a tanév megkezdését követően nyújtották be felmondásukat. A portál információi szerint legtöbben a kerület más iskoláiban helyezkedtek el, de a Kempelen Farkas Gimnáziumba, a Szent Imre Gimnáziumba és a Piarista Gimnáziumba is mentek munkatársak. Úgy tudni, a direktor betartatja a két hónapos felmondási időt a távozó pedagógusokkal, így többen még mindig tanítanak a gimnáziumban.

Az Eduline.hu-nak nyilatkozó szülők elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzet miatt, szerintük ugyanis a tanárok eddig is nehezen tudtak vele együtt dolgozni. Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította. Mint később kiderült, Manolovitsné Erdőközi Orsolya az akkori köznevelésért felelős államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit egyetemi évfolyamtársa volt. 

Manolovitsné Erdőközi Orsolyát 2015-ös megválasztásakor plágiummal vádolták, mivel pályázata kísértetiesen hasonlított egy tiszaalpári általános iskola direktorának 2013-as pályázatára. Akkor a budafoki intézmény tanárai, diákjai és a szülők együtt tiltakoztak Manolovitsné megválasztása ellen. Idén márciusban pedig fel is jelentették az iskolavezetőt, mert a szülők többszöri kérése ellenére sem hozta nyilvánosságra a Budai Nagy Antal Gimnázium alapítványa, aminek az igazgatónő az elnöke, a 2016-os pénzügyi beszámolót. Ráadásul az iskola évek óta működő alapítványát kizárták az 1 %-os felajánlásokra jogosult szervezetek közül, ami komoly anyagi hátrányt okozott az alapítványnak. Erre reagálva idén áprilisban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt   XI.-XXII. kerületi jelöltje, Hotz Antal 400 ezer forint értékben akart műszaki cikkeket felajánlani az iskola diákjainak. Az igazgatónő azonban nem engedélyezte, hogy a diákoknak, hogy az adományokat bevigyék az épületbe, ráadásul rendőrt is akart hívni rájuk. A Független Diák Parlament egyik képviselője, Lukácsi Benedek több ízben próbálta meggyőzni az igazgatót, hogy az adományokat nem az iskola, hanem a diákönkormányzat kapta. Egy belső szabályzatra hivatkozva azonban Manolovitsné Erdőközi Orsolya nem engedélyezte a műszaki cikkek iskolán belüli elhelyezését.

Az új igazgató kinevezése óta kilenc tanár távozott az iskolából 2017 szeptemberig,  akkor osztályokat kellett összevonni. A mostani pedagógusok felmondásával viszont még nehezebb helyzetbe kerülhetnek a diákok. Az Eduline szerint több szülő fontolgatja, hogy elviszi gyermekét az iskolából.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,939lájkolóTetszik
3,633követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek