HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Medián: félmi...

Medián: félmillió szavazót bukott a Fidesz, egyet sem nyert az ellenzék

HIRDETÉS

A választások előtti utolsó Medián-felméréshez képest mintegy 7 százalékot esett a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében.

HIRDETÉS

Ezzel párhuzamosan ennyit nőt a bizonytalanok aránya – közölte a Hvg.hu. Az e heti számukban részletezett kutatás szerint a Fidesz támogatottsága és a bizonytalanok aránya szinkronban mozog idén március óta: a kormánypárt szimpatizánsainak aránya csökkent (szeptemberre 37 százalékra), az el nem kötelezett polgárok száma nőtt (31 százalékra).

Az összefoglaló szerint ez minden magyar pártból vegyes reakciót válthat ki: egyrészt a Fidesz bánhatja a leszakadó félmillió szavazót, de örömmel konstatálhatja, hogy azokat még visszaszerezheti a bizonytalanok táborából. Másrészt pedig az ellenzék hiába örülne a Fidesz relatív gyengülésének, egyetlen elvesztett kormánypárti szavazót sem tud megszólítani.

Az ellenzéki pártok csak a pincében versenyezhetnek, mert ebben a társadalmi csoportban egyik sem éri el a kétjegyű tartományt. A Jobbik 9, az MSZP 8, a DK pedig 6 százalékot ér el a teljes népességben. Az LMP 3 százaléka a Medián szerint nem lenne elég a küszöb megugrásához, a többiek pedig ennél is rosszabbul szerepeltek a szeptemberi mérésben.

A friss közvéleménykutatás eredményét Török Gábor politológus is kommentálta Facebook-oldalán, megjegyezve: miután a választások előtt a Medián mért a legpontosabban, érdemes összehasonlítani a most szeptemberi adataikat a legutóbbi, májusi méréssel. A teljes népességben ez történt: Fidesz: −4 százalék, Jobbik: −4 százalék, MSZP: 0, DK: +1 százalék, LMP: 0. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,387lájkolóTetszik
2,278követőKövetés
16,127feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szárnyaltak a zöld sasok, továbbjutott a Fradi a BL-ben

Kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel jutott túl a Ferencváros a bolgár bajnok, a Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Adja, adom