Kezdőlap Belföld Medián: félmi...

Medián: félmillió szavazót bukott a Fidesz, egyet sem nyert az ellenzék

A választások előtti utolsó Medián-felméréshez képest mintegy 7 százalékot esett a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében.

HIRDETÉS

Ezzel párhuzamosan ennyit nőt a bizonytalanok aránya – közölte a Hvg.hu. Az e heti számukban részletezett kutatás szerint a Fidesz támogatottsága és a bizonytalanok aránya szinkronban mozog idén március óta: a kormánypárt szimpatizánsainak aránya csökkent (szeptemberre 37 százalékra), az el nem kötelezett polgárok száma nőtt (31 százalékra).

Az összefoglaló szerint ez minden magyar pártból vegyes reakciót válthat ki: egyrészt a Fidesz bánhatja a leszakadó félmillió szavazót, de örömmel konstatálhatja, hogy azokat még visszaszerezheti a bizonytalanok táborából. Másrészt pedig az ellenzék hiába örülne a Fidesz relatív gyengülésének, egyetlen elvesztett kormánypárti szavazót sem tud megszólítani.

Az ellenzéki pártok csak a pincében versenyezhetnek, mert ebben a társadalmi csoportban egyik sem éri el a kétjegyű tartományt. A Jobbik 9, az MSZP 8, a DK pedig 6 százalékot ér el a teljes népességben. Az LMP 3 százaléka a Medián szerint nem lenne elég a küszöb megugrásához, a többiek pedig ennél is rosszabbul szerepeltek a szeptemberi mérésben.

A friss közvéleménykutatás eredményét Török Gábor politológus is kommentálta Facebook-oldalán, megjegyezve: miután a választások előtt a Medián mért a legpontosabban, érdemes összehasonlítani a most szeptemberi adataikat a legutóbbi, májusi méréssel. A teljes népességben ez történt: Fidesz: −4 százalék, Jobbik: −4 százalék, MSZP: 0, DK: +1 százalék, LMP: 0. 

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,988lájkolóTetszik
1,568követőKövetés
13,647feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

A gulyás leves

Amikor a külföldről ideiglenesen hazánkba látogató látogatók azt kérdezik, hogy hol egyék meg a gulyást, akkor úrrá lesz rajtam a tanácstalanság.