Kezdőlap Belföld Nem is az Ind...

Nem is az Indexért kell leginkább aggódni, hanem a blogokért?

Napok óta attól hangos a sajtó, hogy Spéder Zoltán kivonult az Index.hu mögül, és helyét az eddigi igazgató Ziegler Gábor, valamint a KDNP-s Oltyán József vette át. Vedres Tamás keresőoptimizálási szakértő, a TASZ Egyesület tagja ugyanakkor most annak a veszélyeire hívta fel a figyelmet az Átlátszón közölt cikkében, hogy a bevásárlással birtokukba került a blog.hu is, Magyarország legnépszerűbb blogger platformja. És míg az Indexnél az alapítványi tulajdonlás egyelőre biztosítja a portál függetlenségét, a blog.hu esetében nincs ilyen védelem.

HIRDETÉS

Mivel ezeknek a blogoknak a forgalmát az Index, illetve az Index2 adja, Vedres Tamás szerint kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek a felületet használók, akik között több civil és jogvédő szervezet is van. De a forgalom kérdése csak egy a problémák közül. Ezért ő azt javasolta, hogy mielőbb hagyják abba a felületen való publikálást és indítsanak saját honlapot. Valamint készítsenek biztonsági mentést az eddigi tartalmakról, készülve arra az esetre, ha egyszerűen lekapcsolnák a blog.hu-t.

A Magyar Hang által megkeresett szervezetek azonban egyelőre nem különösebben aggódnak.

Lécci-lécci, csak a Fidesz! – Magyar Hang

A csend, rend, fegyelem idilli állapota csak addig kellemes, amíg az ember nem ütközik a Párttal (NER-rel). És itt jövünk, pardon, jönnénk mi, újságírók.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kifejtette, hogy mindaddig, míg az Index függetlenségét biztosítottnak látják, nem kívánnak változtatni gyakorlatukon. A helyzetüket pedig megkönnyíti, hogy ennek megítélésében magukra, a hírportál munkatársaira is hagyatkozhatnak. – Nekünk eddig semmilyen negatív tapasztalatunk nem volt, ezért hisszük, hogy az Indexen tovább folyhat abban a szemléletben a munka, amely nem tesz különbséget két blog között egy kormánykritikus írás kárára – közölték.

A Magyar Helsinki Bizottság sem készül egyelőre semmilyen változtatásra. Megkeresésünkre annyit írtak, hogy végiggondolják a kérdést, és ha úgy látják, majd megfontolják, hogy mit lépjenek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,661lájkolóTetszik
1,802követőKövetés
14,481feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Ki védi meg az európai szavazót?

A májusi EP-választások idején is szabadon, az üzemeltetők felelősségre vonása nélkül terjedhetnek majd az álhírek és dezinformációk a közösségi oldalakon.

Az akció átka