Kezdőlap Belföld Népszava: Tar...

Népszava: Tarlós indul a főpolgármesteri posztért

Tarlós István indul a főpolgármesteri posztért 2019-ben. Már csak a kormány és a főváros között létrejött megállapodás bejelentésének körülményei kérdésesek, tartalmi ügyekben megszületett az egyezség – több egymástól független forrásból is erről értesült a Népszava.

HIRDETÉS

A lap információi szerint Tarlós István és Orbán Viktor négyszemközt is tárgyaltak egymással, a több körös megbeszélések eredményeként teljesült a főpolgármester két legfontosabb feltétele: nem változtatnak Budapest közigazgatási rendszerén, és jelentős fejlesztési pénzekhez jut majd Budapest – még ha ezek nagy része a Miniszterelnökségen keresztül, Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár felügyeletével is érkezik majd.

A Népszava úgy tudja, hogy legkorábban a jövő hét elején jelenthetik be a megállapodást. A Fideszben úgy látják, Tarlósnak nincs esélyes kihívója a baloldalon, egy másik forrásunk azt mondta, a főpolgármesternek „gyakorlatilag minden feltételét teljesítették”.

Tarlós István a hvg.hu-nak nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Népszava értesülését.

Jelöltség és fenntartások – Magyar Hang

Egy fórumot olvasgattam, ahol összegyűjtötték, miért nem vagyok alkalmas főpolgármesternek. Találtam néhány érdekes és számomra is meglepő észrevételt.

Tarlós István hónapok óta lebegtette, hogy indul-e a posztért, legutóbb épp a Népszavának nyilatkozott arról, hogy valószínűleg nem vállalja a következő ciklust. Bár hozzátette, lesz még egy megbeszélése a miniszterelnökkel.

Azt még nem lehet tudni, hogy kik lesznek az ellenfelei, amennyiben tényleg indul a főpolgármesteri posztért Tarlós István. Egyelőre Puzsér Róbert publicista az egyetlen, aki bejelentette, hogy elindulna.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,083lájkolóTetszik
1,581követőKövetés
13,746feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek