Népszava: Tarlós indul a főpolgármesteri posztért

Tarlós István Budapest fõpolgármestere látogatást tesz a ciszjordániai Betlehemben lévõ Aida menekülttáborban 2018. szeptember 3-án Tarlós István Budapest fõpolgármestere látogatást tesz a ciszjordániai Betlehemben lévõ Aida menekülttáborban 2018. szeptember 3-án (MTI Fotó: Kallos Bea)

Tarlós István indul a főpolgármesteri posztért 2019-ben. Már csak a kormány és a főváros között létrejött megállapodás bejelentésének körülményei kérdésesek, tartalmi ügyekben megszületett az egyezség – több egymástól független forrásból is erről értesült a Népszava.

Hirdetés

A lap információi szerint Tarlós István és Orbán Viktor négyszemközt is tárgyaltak egymással, a több körös megbeszélések eredményeként teljesült a főpolgármester két legfontosabb feltétele: nem változtatnak Budapest közigazgatási rendszerén, és jelentős fejlesztési pénzekhez jut majd Budapest – még ha ezek nagy része a Miniszterelnökségen keresztül, Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár felügyeletével is érkezik majd.

A Népszava úgy tudja, hogy legkorábban a jövő hét elején jelenthetik be a megállapodást. A Fideszben úgy látják, Tarlósnak nincs esélyes kihívója a baloldalon, egy másik forrásunk azt mondta, a főpolgármesternek „gyakorlatilag minden feltételét teljesítették”.

Tarlós István a hvg.hu-nak nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Népszava értesülését.

Jelöltség és fenntartások – Magyar Hang

Egy fórumot olvasgattam, ahol összegyűjtötték, miért nem vagyok alkalmas főpolgármesternek. Találtam néhány érdekes és számomra is meglepő észrevételt.

Tarlós István hónapok óta lebegtette, hogy indul-e a posztért, legutóbb épp a Népszavának nyilatkozott arról, hogy valószínűleg nem vállalja a következő ciklust. Bár hozzátette, lesz még egy megbeszélése a miniszterelnökkel.

Hirdetés

Azt még nem lehet tudni, hogy kik lesznek az ellenfelei, amennyiben tényleg indul a főpolgármesteri posztért Tarlós István. Egyelőre Puzsér Róbert publicista az egyetlen, aki bejelentette, hogy elindulna.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.