Kezdőlap Belföld Újra célkeres...

Újra célkeresztbe vennék Szél Bernadettet az LMP-ben

Igen terjedelmes, több ponton is személyeskedő beadványt írt az LMP-s Sallai Róbert Benedek a párt fegyelmi, illetve etikai bizottságának – értesült a Magyar Hang.

HIRDETÉS

Információink szerint az elsősorban Szél Bernadett elleni írás egyik fő vonulata, hogy a volt társelnök ártott a közösségüknek még a választási utáni időszakban is, mert április 8-a után is többször kiállt a voksoláson részben megvalósult koordináció mellett. Úgy tudjuk, felrója a beadványban a Sargentini-jelentés ügyét is. A párt elnöksége ugyanis arról döntött, hogy európai parlamenti képviselőjük ne szavazzon a magyar kormányt elítélő jelentésről, Szél Bernadett ugyanakkor a Facebookon fejtette ki ezzel ellentétes véleményét, miszerint igennel kellett volna voksolni Strasbourgban. Értesüléseink szerint a Sallai Róbert Benedek által jegyzett írás az LMP-t azóta már elhagyó Hadházy Ákost is bírálja.

Szél Bernadett lapunk megkeresésére csak röviden kommentálta az ügyet. Mindössze annyit mondott, hogy egy ellenzéki politikusnak véleménye szerint más dolga is lenne most ahelyett, hogy kígyót-békát kiabál.

A mostani beadvány azért is érdekes, hiszen Szél Bernadettet az LMP etikai bizottsága korábban már igen keményen megbüntette a pártban jelentős vitákat okozó, a választások előtti koordináció miatt. Három évre eltiltották mindenféle párttisztségtől, ám érdekes módon elnök elvileg maradhatott volna. Szél Bernadett a döntés után néhány héttel azonban inkább lemondott a pártvezetésről, utódját az októberi kongresszuson fogják megválasztani. Vele együtt egyébként megbüntették még a koordináció kialakításában ugyancsak részt vevő Schmuck Erzsébetet, Ungár Pétert, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára visszalépő politikusukat pedig ki is zárták.

Szél Bernadett: Az LMP nem viselkedhet így – Magyar Hang

„Az etikai bizottság döntései után csak azt tudom tenni, hogy szolidaritást vállalok.” Exkluzív interjú.

Eközben Sallai Róbert Benedek is érdekes eseményeken ment keresztül. Még májusban kizárták a pártból, amiért egy ülésen nekiment Hadházy Ákosnak. Majd ugyanaz az etikai bizottság, amelyik sorra osztogatta a pártvezetőknek a kitiltást, úgy döntött, hogy Sallai mégis a párt tagja maradhat, csak éppen nem viselhet párttisztséget.

Frissítés: A 24.hu csütörtökön úgy értesült, nem indul eljárás. Sallai első fokon a fegyelmi testülethez adta be a fegyelmi indítványt, az pedig továbbküldte az etikai bizottságnak. Az etikai bizottság másodfokon nem járhat el az ügyben, így visszadobta a fegyelmi testületnek, amely megalapozottság hiányában elutasította a beadványt.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,659lájkolóTetszik
1,799követőKövetés
14,481feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szellemét a tűz nem égeté meg – Magyar Hang-ajánló

Látogatás 2019 roma hősénél és a keleméri bárányfarmon, interjú Ragályi Elemérrel, Böjte Csabával és Versegi Beáta coach-szerzetesnővel. Csütörtöktől itt a friss Magyar Hang!

Kiemelt cikkek

Ki védi meg az európai szavazót?

A májusi EP-választások idején is szabadon, az üzemeltetők felelősségre vonása nélkül terjedhetnek majd az álhírek és dezinformációk a közösségi oldalakon.

Az akció átka