Őrizetbe vették a várpalotai kettős gyilkosság gyanúsítottját

A várpalotai kettős gyilkosság helyszíne 2018. szeptember 28-án A várpalotai kettős gyilkosság helyszíne 2018. szeptember 28-án (Fotó: Police.hu)

Egyelőre nem tudni, hogy mi történhetett a Várpalota-Baglyas-hegy egy külterületi ingatlanában, csak annyi bizonyos, hogy kettős tragédiában életét vesztette egy 22 éves nő, valamint a kétéves kisfia. A rendőrség péntek délelőtt lezárta a környéket, a veol.hu munkatársa egy zokogó, az arcát két kezébe temető, a fűbe lerogyva üvöltő fiatalembert látott – mint kiderült, ő volt a nő élettársa és a gyermek édesapja –, ám olyan rosszul lett a helyszínen, hogy mentőt kellett hozzá kihívni. Amikor jobban lett, dühösen, hangjában fojtott indulattal megjegyezte, neki van elképzelése, hogy ki tehette ezt a szörnyűséget, de nem nevezett meg senkit.

Hirdetés

A szintén a helyszínen tartózkodó nagymama, Falusi Józsefné – ő a férfi édesanyja – megrendülten ácsorgott, és annyit mondott, hogy a Komárom-Esztergom megyei Mocsán élnek, és volt férjével együtt éppen orvosnál voltak, amikor telefonáltak nekik, hogy nagyon nagy baj van.

Gyermekük, a 21 éves fiatalember csütörtök óta nem érte el élettársát. „Ma reggel írt valaki a fiamnak egy üzenetet, hogy hívja fel, mert gond van. A fiam ezt megtette, amikor megtudta az illetőtől, hogy a házban, amelyben a fiatalember családjával lakott, be vannak törve az ablak” – mondta Falusiné.

A nagymama tudomása szerint a nőnek szétverték a fejét, és a kisgyereket is megtalálták. Az asszony elmondta, pénteken költöztek volna fiáék Komárom-Esztergom megyébe, mert ott a fia jó állást talált. Gyanúja szerint szerelmi bosszú miatt történhetett a borzalmas eset. Az édesanya és kisfia csomagolni ment a házba – pénteken jött volna értük a költöztető autó –, ahol már nem lakott a család, azért voltak csak ketten az épületben.

A szomszédok elmondták, hogy pénteken délelőtt mentőhelikopter érkezett a helyszínre, de hamarosan el is ment. Ők nem láttak és hallottak semmit addig.

A meghalt lány édesanyja sírva maga elé nézve állt a helyszínen, és semmit nem tudott és nem is akart mondani a történtekről.

A rendőrség délután annyit közölt, hogy szeptember 28-án 10 óra 50 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy nő és egy gyermek holttestét találták meg egy Várpalota közeli ingatlanban.

Frissítés: A rendőrség péntek este azt közölte a Police.hu honlapon, hogy anya és gyermeke halálát idegenkezűség okozta. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A bejelentést követően rövid időn belül elfogtak egy személyt, aki a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható. A 40 éves férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra. A rendőrség az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

Hirdetés

Frissítés 2: A berhidai férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfit őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására – olvasható a Police.hu rendőrségi honlapon.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.