HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lába kélt az ...

Lába kélt az önkormányzat ipari csarnokának, a polgármester feleségénél kötött ki

HIRDETÉS

Váradi László üres vagyonnyilatkozattal vezette Demecsert, az önkormányzati ipari csarnok vázát felesége cégének telephelyén állíttatta fel, iratok igazolják a hivatali visszaélés gyanúját – derül ki cikksorozatunk második részéből. A teljes cikket keresse a Magyar hang 20. számában!

HIRDETÉS

Miről írtunk eddig?
– Súlyos szabálytalanságokra derített fényt a Váradi László polgármester ügyeit vizsgáló fegyelmi bizottság
– Bár fideszes képviselőtársai is elfordultak Váraditól, ma már ismét őt támogatják
– Eleve teljesíthetetlen, 60 napos határidővel kezdődött óvodaépítés, a beruházáson közmunkásokat dolgoztattak

Noha irattal igazolható, hogy Demecser fideszes polgármestere hivatali visszaélés gyanúját felvetően utasította a hivatal pénzügyi irodájának munkatársait egy 57 millió forintos előleg átutalására, a hatóságok mégsem nyomoznak az ügyben – tudta meg a Magyar Hang. Ez azért érthetetlen, mert Váradi László polgármester tulajdonképpen maga dokumentáltatta az esetet: minden jogkövetkezményt és büntetőjogi felelősséget vállalva írásban is utasítást adott a pénz elutalására. Holott ő ezt nem tehette volna, mivel a polgármesteri hivatal dolgozóinak felettese a törvényesség felett őrködő jegyző. Ráadásul – derül ki az akkori aljegyző esetről írt feljegyzéséből – Váradi kifejezetten ragaszkodott ahhoz, hogy a történteket elhallgassák a jegyző elől, ezért az utasítást a páncélszekrénybe záratta.

Váradi László az önkormányzati törvényre se sokat adott: a birtokunkba került irat szerint a 2017 januárjában leadott vagyonnyilatkozata teljesen üres, kitöltetlen volt. Ez is tavaly ősszel a fegyelmi eljárás idején derült ki. A vagyonnyilatkozatot ugyan novemberben pótolta, a helyzet mégis több kérdést felvet. Az önkormányzati törvény szerint ugyanis a nyilatkozat elmulasztója jogköreit nem gyakorolhatja, tiszteletdíjat és költségtérítést sem kaphat. A polgármester érdeklődésünkre annyival intézte el, hogy nem ő bontotta ki a lezárt borítékot.

Közmunkásokkal építtetett óvodát Demecser fura ura – Magyar Hang

Még fideszes párttársai is ellene fordultak egy időre, fel is függesztették, ma már azonban szent a béke. A rendőrség is nyomoz.

A városvezető az önkormányzati tulajdont is sajátosan értelmezte; a gépeket, eszközöket szerette a maga közelében tudni. A fegyelmi bizottság szerint ugyanis a ma már a felesége nevén lévő Regulator Kft. (korában Váradi is tulajdonosa volt) telephelyén gyakran megfordultak az önkormányzati gépkocsik, időnként itt éjszakázott a lepakolásra váró kisteherautó, de a közmunkaprogramban megrendelt takarmány egy része, az értékes munkagépek, fűkaszák is innen kerültek elő. Váradi szerint azonban ez nem az, aminek látszik: a felesége cégének telephelyét egyszerűen biztonságosabbnak vélte, mint az önkormányzat belvárosi telepét. A bizottság előtt azt állította, a gépek csak javításon voltak a Regulatornál, azt viszont a bizottság nem tudta kideríteni, miért ott volt szükség a sörpadokra vagy a kerti bútorokra.

Ez azonban nem minden: Váradi ugyanis a helyben csak kólagyárként emlegetett önkormányzati telepen szemet vetett egy csarnok vasszerkezetére. Ezt egy éjjel kibontatta, majd felszereltette szintén a Regulator telephelyén. Magyarázata szerint azért ott kellett felállítani a csarnok vázát, mert a tűzoltó-egyesület elnöke folyamatosan rágta a fülét, hogy tároló kellene tűzoltóautó-parkoltatáshoz (az elnök ezt cáfolta). Az ipari csarnok története azonban már-már happy enddel zárult: miután kiderült, hogy a polgármester felesége cégénél állították fel, Váradi az éjszaka leple alatt elbontatta, és visszaadta az önkormányzatnak.

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 28-án megjelent 20. számában olvashatja!

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Szabó Zsolt László
Szabó Zsolt László
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,394lájkolóTetszik
2,005követőKövetés
15,269feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek