HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Elbontották H...

Elbontották Hadházyék aláírásgyűjtő standját, de milyen alapon?

HIRDETÉS

Pénteken Hadházy Ákos lakóhelyén, Szekszárdon is megkezdték volna az aláírásgyűjtést az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, ám megjelentek a helyi önkormányzat emberei, és előbb elkezdték lebontani az aktivisták pultját, majd egyszerűen elzavarták őket. Hadházy szerint közterületfoglalási engedélyt és napi 3000 forintot kér a helyi jegyző, és információja szerint Bonyhádon is ugyanezzel találták szembe magukat az aláírásgyűjtők.

HIRDETÉS

„Ma a szekszárdi önkormányzat emberei – teljesen törvénytelenül – elzavarták az Európai Ügyészségért küzdő aktivistáinkat. Feljelentést is tettek és elkezdték lebontani a pultot. A jegyző – törvénytelenül – közterületfoglalási engedélyt és ezért napi 3000 forintot követelne. A bonyhádi jegyző ugyanezt a törvénytelen eljárást alkalmazná. A Fidesz fél és ideges. Félhet is, a magyarok tisztában vannak azzal, hogy az Európai Ügyészség véget fog vetni az EU pénzek korlátlan lopásának.
Szekszárd önkormányzata és a Szekszárdi rendőrkapitányság alátámasztotta a Sargentini-jelentésben foglaltakat, a jogállamiság magyarországi felszámolását, illetőleg azt, hogy az Unió alapértékeivel ellentétesen Magyarországon nyíltan korlátozzák az egyesülési és véleménynyilvánítási jogot.
Természetesen nem adjuk fel, kint leszünk, gyűjtjük, megcsináljuk!” – írta ki közösségi oldalára a képviselő.

Hadházy Ákos: A felháborodás ott van az emberekben – Magyar Hang

Huszonkét ország számára nem merült fel szuverenitási kérdés az Európai Ügyészség kapcsán, egyedül Magyarország és Lengyelország említett ilyet. Interjú.

Az Indexnek nyilatkozott Hadházy, aki elmondta, hogy Budapesten gond nélkül ment eddig, ahogy egyébként korábban bármelyik pártnál is a hasonló, politikai témában történő aláírásgyűjtés. Egyszerűen csak bejelentették a rendőrségnek, hogy ez fog történni. A rendőrség pedig, mivel ez a gyülekezési törvény hatálya alá esik, egyszerűen csak tudomásul vette.

Így most Szekszárdon is bejelentették a rendőrségen, ahonnan azt a választ kapták, hogy igen, tudomásul veszik, de szerintük ez az aláírásgyűjtés, és az ahhoz kapcsolódó kitelepülés nem tartozik a gyülekezési jog alá. A jegyző pedig, aki megkapta ennek másolatát, kiküldte az önkormányzat embereit, hogy küldjék el és bírságolják meg őket, hiszen ha ez nem egy politikai rendezvény, akkor területfoglalási engedélyt kellene kérniük, majd kifizetniük a díjat, és csak azután elkezdeni az aláírásgyűjtést.

HIRDETÉS

„Ez politikai véleménynyilvánítás”

Bár nem népszavazási kezdeményezés miatt gyűjtenek aláírást, az akció mégis politikai véleménynyilvánításnak minősül, azaz a gyülekezési jog hatálya alá esik – állította a Magyar Hang megkeresésére Döbrentey Dániel, a TASZ Politikai Szabadságjogok Program Projekt munkatársa.

„A rendőrség megjegyzést fűzött a tudomásulvételhez – erre álláspontom szerint nincs hatáskörük. Vagy tudomásul veszik a bejelentett rendezvényt, vagy megtiltják azt – köztes megoldás nem elképzelhető. Az aláírásgyűjtés egyébként közterületen zajlott, és célja az volt, hogy a pultnál megjelenők politikai véleményüket fejezhessék ki, így az a gyülekezési törvény hatálya alá kell hogy essen, tehát a rendőrségnek törvényes tiltási ok híján azt tudomásul kell vennie” – fogalmazott.

Mindenesetre ara kíváncsiak vagyunk, hogy amikor a belengetett újabb Nemzeti konzultáció aktivistái megjelennek majd Szekszárd és Bonyhád – vagy bármelyik – település utcáin, terein, vajon ugyanilyen lelkesen bontjatják-e majd le az ő pultjaikat is a közterület-felügyelőkkel…

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,850lájkolóTetszik
2,404követőKövetés
16,749feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek