HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld LMP: igen a J...

LMP: igen a Jobbikra és a Momentumra?

HIRDETÉS

Még nincs túl az LMP azon, ahogy az etikai bizottság egymás után büntette végig a párt vezetőit. A Magyar Hang úgy tudja, hogy a közelgő kongresszuson ezért többen életre hívnának egy olyan testületet, amely felülbírálhatja a bizottság döntéseit. Ez önmagában megosztó kérdés, de a legtöbb kényes pont kibeszélése még várat magára. A teljes cikket keresse a Magyar Hang 20. számában!

HIRDETÉS

Az egyesek terveiben szereplő új grémium egyfajta harmadfokú platform lenne, vagyis a fegyelmi, majd az etikai bizottságban meghozott döntések felett hozhatna határozatokat. Azonban ahhoz, hogy ez megvalósuljon, az alapszabályt kellene módosítani. Márpedig ilyen komoly szervezeti kérdésben az LMP-nél a kongresszus háromnegyedének támogatása szükséges. Forrásaink szerint egy ilyen kérdésben nem lesz meg a szükséges többség, már csak azért sem, mert többek félelme szerint a javaslat valós célja, hogy amnesztiát adjon az eddig megbüntetetteknek.

Újra célkeresztbe vennék Szél Bernadettet az LMP-ben – Magyar Hang

Ismét etikai bizottság elé próbálta citálni Sallai Róbert Benedek az LMP már lemondott társelnökét, Szél Bernadettet. Egyelőre nem járt sikerrel.

Amit viszont a Magyar Hang által megszólaltatott LMP-sek szerint el tudnak fogadni, az az önkormányzati választásokkal kapcsolatos szövetségi politika. Nagy valószínűséggel jelentősen lazítanak azon a korábbi – bár az április 8-ai voksoláson már felülírt – iránnyal, hogy az LMP senkivel sem foghat össze. Információink szerint az a terv, hogy a Jobbikkal és a Momentummal lehet közösen indulni, az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval viszont pártszintű együttműködés továbbra is kizárt, csak egyes jelöltjeikkel lehetséges. Itt sem az egyszerűség győzedelmeskedik, úgy tudjuk ugyanis, hogy csak akkor állhatna be az LMP például egy szocialista mögé, ha valamilyen ernyőszervezet – például egy összefogás – vagy egyesület nevében indul.

Az is biztosnak tűnik, hogy a kongresszuson megválasztják Szél Bernadett helyére az új női társelnököt. Október 10-éig lehet jelölni a posztra. Forrásaink a legnagyobb esélyesnek jelenleg Lengyel Szilviát mondják.

HIRDETÉS

Demeter Márta: Nem fúrjuk egymást az LMP-ben – Magyar Hang

Az MSZP és a DK kizárólag a saját túléléséért küzd, és egyaránt részei a NER-nek – mondja az LMP politikusa. A teljes interjú.

Azt többen is kiemelték, hogy az igazán kényes kérdések ezúttal nem lesznek napirenden, csak majd az év végére vagy a jövő év elejére tervezett újabb kongresszuson. Az LMP-n belül egyébként igen komoly feszültségek érezhetők. Vannak, akik komolyan bírálják, mások védik Keresztes László Lóránt társelnököt.

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 28-án megjelent 20. számában olvashatja!

Keresse a lapot az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon És hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,554lájkolóTetszik
2,564követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek