HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán: Harmin...

Orbán: Harminc év óta mindig is így mentem, jövő héten is így fogok menni

HIRDETÉS

A luxusrepülős utazásokról kérdezte a miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában hétfőn a parlamentben Szilágyi György (Jobbik), megemlítve, hogy a gép tulajdonosa a Fidesz kormányzásának „egyik legnagyobb haszonélvezője”, a milliárdos megbízásokat kapó Garancsi István.

HIRDETÉS

„Több, mint aggályos szerintem, ha a magyar miniszterelnök ilyen értékes luxusutakat fogad el egy olyan vállalkozótól, aki a kormányzása alatt európai uniós és magyar költségvetési pénzekre kiírt pályázatok garmadát nyeri el” – mondta, megemlítve, hogy a kormánytisztviselők etikai kódexe is tiltja a „lekötelező mértékű ajándék” elfogadását.

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott: „képviselő úr, engedje meg, hogy gratuláljak ahhoz, hogy felfedezte a spanyolviaszt! Amit ön kifogásol, az harminc év óta így van, harminc év óta mindig is így mentem, jövő héten is így fogok menni, és az azutáni hetekben is így fogok menni.” Mint mondta, harminc éve elmegy a magyar szempontból fontos gazdasági, sport vagy kulturális eseményekre, és a jövőben is így tesz, ha munkája, ideje engedi.

Szilágyi György: Mennyire hiteles a kormány politikája? (2018.10.01)

Azonnali kérdés Orbán Viktorhoz.

Viszonválaszában az ellenzéki képviselő az ajándék ellentételezésének ügyét vetette fel, hozzátéve, hogy ez a gyakorlat aggályos és nem használ Magyarországnak.

HIRDETÉS

Orbán Viktor erre azt hangsúlyozta: soha senki nem kifogásolta eddig ezt a gyakorlatot, hozzátéve, „ami pedig a lekötelezést illeti, annyit tudok mondani, szeretném én látni azt az embert, aki le tud engem kötelezni”, a képviselő személyes sérelmének tudva be ezeket a támadásokat, miután Szilágyi György családja személyes haszonélvezője volt a betiltott nyerőgépeknek.

Orbán Viktor megdönthetetlen uralma – mítosz és valóság – Magyar Hang

Orbán és vazallusai azt hiszik, megtanulták irányítani a tömeget, csakhogy ez a tudás még az internet előtti világban sem volt adott, nemhogy ma.

Később Harangozó Tamás MSZP-s képviselő szintén a luxusrepülésekről kérdezte a miniszterelnököt. Feltette a kérdést, hogy idén hányszor repült Orbán Viktor ezzel a géppel. A kormányfő erre úgy válaszolt, hogy betartja a törvényeket, és megismételte, hogy 30 éve elmegy minden olyan sporteseményre, amely magyar csapatot érint, ha az ideje és a munkája engedi. „Eddig senki kifogást ez ellen nem emelt, nem pontosan értem, hogy most hirtelen mitől lett ez ilyen slágertéma. Pontos számot most nem mondok önnek visszafelé, de h az időm és a munkám engedi, ezen a héten is és a görög válogatott elleni meccsre is szeretnék elmenni” – fogalmazott.

2018-10-01 Harangozó Tamás kérdi Orbán Viktort a repülőutakról

from: https://444.hu/2018/10/01/orban-szeretnem-latni-azt-az-embert-aki-engem-le-tud-kotelezni

Harangozó szerint eddig azért nem foglalkozott senki ezzel az üggyel, mert nem tudott arról a nyilvánosság, hogy ingyen utazik milliárdosok ajándékaként.

Orbán Viktor válaszai abból a szempontból is érdekesek, hogy a múlt pénteki Kossuth rádiós interjújában a luxusrepülőzésre utaló kérdésre még fenyegetőzéssel válaszolt. „Nemcsak a magunk érdekében, bár mi is emberből vagyunk, (…) hanem az ország érdekében világossá kell tenni: ha valaki idesuhint, akkor arra válaszolunk, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten” – fogalmazott.

HIRDETÉS

A fideszes Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az Indexnek nap közben még azt mondta, hogy nem hallott az ügyről. Orbán Viktor válaszai után valószínűleg már értesült a hírről.

Az Országgyűlés alelnöke nem hallott Orbán luxusrepüléseiről, mert nem követi a híreket – Magyar Hang

A fideszes Lezsák Sándor állítása szerint most hallott először a miniszterelnök útjairól.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,943lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szétosztja a hivatali autókat Pikó András

Józsefváros polgármestere azt mondja, nincs szükségük hét járműre.

1984