HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nagy Anikót k...

Nagy Anikót kirúgták volna, ha nem áll fel önként

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Információk szerint Kásler Miklós és államtitkára között a viszony már hetekkel ezelőtt megromlott, ezért a miniszter többször is átnyúlt Nagy Anikó feje felett.

HIRDETÉS

Továbbra is megy a találgatás arról, vajon mi az igazi oka annak, hogy kinevezése után nem sokkal miért adta be a felmondását Nagy Anikó, az egészségügyért felelős államtitkár. Nos, a szakember által megnevezett indok, miszerint gyermekgyógyászként szeretne tovább tevékenykedni, és visszatérne főigazgatóként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, nem annyira hihető. Ugyanakkor a Népszava és a hvg.hu különböző forrásokból kiderítette, hogy a váratlan lemondás nem is volt annyira váratlan, ugyanis a miniszter és államtitkára között már hetek óta annyira megromlott a viszony, hogy szinte nem is beszéltek egymással. Sőt, augusztusban együtt állhattak a szőnyeg szélére, ugyanis Orbán Viktor kormányfő nem volt elégedett az egészségügyben zajló folyamatokkal.

Kettejük jó viszonya – Kásler kérte fel államtitkárnak Nagy Anikót – akkor romlott meg végképp, amikor a minisztériumi vezetők előrukkoltak a kiegészítő egészségbiztosítás bevezetésének tervével, ám a hvg.hu úgy tudja, ez nem ütötte meg az elvárt szintet. Nagy felmentését maga a miniszter is kezdeményezte a miniszterelnöknél, ám azt Orbán nem fogadta el, inkább lehetőséget biztosítottak arra, hogy az államtitkár kitalálja az okát annak, hogy feláll. Végül kedden adta be a felmondását Nagy Anikó a már idézett okra hivatkozva, ám arról nincs még hír, hogy a kormányfő elfogadta mindezt, azonban árulkodó tény, hogy az MTI mindezt már múlt időbe téve hozta le hírként.

Lemondott az egészségügyért felelős államtitkár – Magyar Hang

Lemondott egészségügyi államtitkári pozíciójáról Nagy Anikó kedden, megerősítve az ezzel kapcsolatos sajtóinformációkat az MTI-nek.

HIRDETÉS

A Népszava úgy tudja, úgy hat héttel ezelőtt eszkalálódott a helyzet miniszter és államtitkár között, és Kásler innentől kezdve beosztottja feje felett átnyúlva intézkedett olyan ügyekben, ami az államtitkár döntési joga lett volna. Például a miniszter megváltoztatta Nagy korábbi döntését a Székely László szívsebész és a kardiológia intézet vitájában – miután az államtitkár tárgyalásos úton megoldotta azt, és a főorvos december végéig megoperálhatta volna a műtétre váró betegeit –, és személyesen tiltotta meg a főigazgatónak, hogy visszalépjen az azonnali hatályú fölmondástól. Mondjuk az Káslert egy pillanatra sem zavarta, hogy emiatt mintegy 100 beteg sorsa vált bizonytalanná.

De szintén villámdöntéssel, valamint az egészségügyért felelős államtitkár tudta nélkül került a hivatalos értesítőbe az a rendelkezés is, amely tanácsadó testületet delegált a még mindig főigazgató nélküli gyógyszerhatósághoz, de az egészségügyért felelős államtitkársághoz tartozó háttérintézményeket is „közvetlen és személyes” irányítása alá vonta. Sőt, a miniszter úgy tárgyalt az államtitkári poszt esetleges várományosaival – például Cserháti Péterrel, az Egészséges Budapest Program miniszteri megbízottjával –, hogy Nagy szabadságon volt, és még be sem nyújtotta a lemondását. Cserháti egyébként elutasította a felkérést.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,887lájkolóTetszik
3,057követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valódi nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Felmész a tetejére, és leugrasz” – Vörös Virág újabb történelmi sikere síugrásban

A fiatal síugró úgy úgy verekedte be magát a világ legjobb harminc versenyzője közé, hogy Magyarországon nincs alkalmas sánc.

A Negyedik Birodalom

Söprés