HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán: Az a m...

Orbán: Az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz

HIRDETÉS

Orbán Viktor csütörtökön felavatta a 7,5 milliárd forintból felújított Budai Vigadót, amely a Hagyományok Házának ad otthont. A kormányfő beszédet is mondott, amiben a mai magyar idők egyik „legfontosabb” témájáról, a kultúrharcról is ejtett néhány szót. A miniszterelnök szerint Európában van kultúrharc, nem Magyarországon. És ez az Európában folyó kultúrharc valójában „a saját kultúránkért folytatott harc”.

HIRDETÉS

Az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor elmondta, azt gyanítja, a Magyarországon zajló kultúrharc az egyes pozíciók körüli lökdösődés. A kultúrfilozófiák közötti hírlapi vita talán a modern élet megszokott rendjéhez tartozik – fejtette ki a kormányfő. Ő úgy látja, Magyarországon inkább kultúrbéke van: lassan teljes egyetértés formálódik arról, hogy a jövőnket a családra, a munkára és a nemzet újraegyesítésére kell építeni.

A saját földünkön – s ez igaz Európára és Magyarországra is – a saját kultúránk szabályai és értékei szerint akarunk élni. Ha ugyanis eltűnnek a történelmi, kulturális alapok, ha hagyjuk, hogy kicseréljék a kulturális altalajt, akkor Európa kártyavárként dől össze – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint egy ország jövőjét nemcsak gazdasága, katonai ütőereje és politikai befolyása alapozza meg, hanem kulturális teljesítménye is. Ezért minden kultúrára elköltött forint befektetés a jövőbe, egy magyar és keresztény, vagyis egy európai jövőbe.

Mi, magyarok azért állhatunk ma itt, ezerszáz évvel a honfoglalásunk után, mert tudjuk, honnan jöttünk és azt is tudjuk, mivel tartozunk az előttünk járó nemzedékeknek, sőt azt is tudjuk, mivel tartozunk az utánunk jövőknek – fogalmazott a miniszterelnök.

HIRDETÉS

Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy milyen sokat költöttek kultúrára, példaként említette, hogy felépítették a Nemzeti Színházat és a Művészetek Palotáját, felújították a Zeneakadémiát, a Pesti Vigadót, az Erkel Színházat, a Nemzeti Lovardát, a Kossuth teret.

Végül Orbán Viktor arról beszélt, hogy sokat vitatkoztak magyar honban arról, ki a magyar. Szavai szerint „az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz”. A Hagyományok Házának ezért szerinte küldetése hozzásegíteni minket, hogy „az unokáink is magyarok lehessenek”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,387lájkolóTetszik
2,278követőKövetés
16,127feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szárnyaltak a zöld sasok, továbbjutott a Fradi a BL-ben

Kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel jutott túl a Ferencváros a bolgár bajnok, a Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Adja, adom