HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán: Az a m...

Orbán: Az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Orbán Viktor csütörtökön felavatta a 7,5 milliárd forintból felújított Budai Vigadót, amely a Hagyományok Házának ad otthont. A kormányfő beszédet is mondott, amiben a mai magyar idők egyik „legfontosabb” témájáról, a kultúrharcról is ejtett néhány szót. A miniszterelnök szerint Európában van kultúrharc, nem Magyarországon. És ez az Európában folyó kultúrharc valójában „a saját kultúránkért folytatott harc”.

Az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor elmondta, azt gyanítja, a Magyarországon zajló kultúrharc az egyes pozíciók körüli lökdösődés. A kultúrfilozófiák közötti hírlapi vita talán a modern élet megszokott rendjéhez tartozik – fejtette ki a kormányfő. Ő úgy látja, Magyarországon inkább kultúrbéke van: lassan teljes egyetértés formálódik arról, hogy a jövőnket a családra, a munkára és a nemzet újraegyesítésére kell építeni.

A saját földünkön – s ez igaz Európára és Magyarországra is – a saját kultúránk szabályai és értékei szerint akarunk élni. Ha ugyanis eltűnnek a történelmi, kulturális alapok, ha hagyjuk, hogy kicseréljék a kulturális altalajt, akkor Európa kártyavárként dől össze – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint egy ország jövőjét nemcsak gazdasága, katonai ütőereje és politikai befolyása alapozza meg, hanem kulturális teljesítménye is. Ezért minden kultúrára elköltött forint befektetés a jövőbe, egy magyar és keresztény, vagyis egy európai jövőbe.

HIRDETÉS

Mi, magyarok azért állhatunk ma itt, ezerszáz évvel a honfoglalásunk után, mert tudjuk, honnan jöttünk és azt is tudjuk, mivel tartozunk az előttünk járó nemzedékeknek, sőt azt is tudjuk, mivel tartozunk az utánunk jövőknek – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy milyen sokat költöttek kultúrára, példaként említette, hogy felépítették a Nemzeti Színházat és a Művészetek Palotáját, felújították a Zeneakadémiát, a Pesti Vigadót, az Erkel Színházat, a Nemzeti Lovardát, a Kossuth teret.

Végül Orbán Viktor arról beszélt, hogy sokat vitatkoztak magyar honban arról, ki a magyar. Szavai szerint „az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz”. A Hagyományok Házának ezért szerinte küldetése hozzásegíteni minket, hogy „az unokáink is magyarok lehessenek”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Új közéleti hetilap indult

„A magyar médiából mostanában csupa rossz hírek jöttek, melyik lap zárt be, mely műhelyből küldtek el embereket, ideje volt egy pozitív hírnek is. ”