Jobbik: Támadás érte a párt több e-mail fiókját

Sneider Tamás, Volner János és Toroczkai László Sneider Tamás, Volner János és Toroczkai László (Fotó: Facebook/Volner János)

A Jobbik jelenlegi irányvonalával szembeni kritikájának adott hangot Volner János abban a levélben, amit péntek reggel a kormánypárti Figyelő közölt teljes terjedelmében. A választókerületi elnökökhöz és szervezőkhöz intézett üzenet erős mondatokat tartalmaz. „Bocsánat, de én nem kurvának álltam” – szögezte le a képviselő, aki egyébként nem először tette egyértelművé, hogy nem minden jobbikos lépéssel ért egyet. A pártból kizárt Dúró Dóra is beszélt már arról, hogy Volner nem támogatta az eltávolítását. Ebből is sejthető volt, hogy a jövőben akár a Mi Hazánk mellett is felbukkanhat a politikus.

Hirdetés

A képviselő az Indexnek elismerte a levél valódiságát, kiváltó okként pedig a legutóbbi elnökségi ülésre hivatkozott. A lap úgy tudja, itt Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton azt részletezte, hogyan köthetnének szorosabb szövetséget az LMP-vel. Volnernek elmondása szerint ez nem tetszik, és szerinte mindennek „az égvilágon semmi köze nincs” az általa is támogatott néppártosodáshoz. Az alelnök úgy látja, a zöldpárt aktuálisan az önfelszámolás útján halad, a szövetséggel pedig „immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása”.

Dúró Dóra: Nem mindig kell radikálisabbnak lenni a Fidesznél – Magyar Hang

Kötelezővé tennék, hogy az anya meghallgassa a magzati szívhangot, mielőtt dönt. Interjú.

Volner nehezményezte az is, hogy „ma már a DK jelöltjét segítjük választási győzelemhez a fővárosban.” Mindez erős állítás, ha a politikus a XV. kerületi időközi választást érti alatta. Németh Angélát bár valóban támogatta a DK is, de nem a párt jelöltje, és a Jobbik nem állt ki mellette, csupán nem indított mást. Ha megteszi, akkor is maximum a Fideszt segíthette volna győzelemhez, de a szervezet nem túl jelentős helyileg. A 2014-es önkormányzati választást a DK-s Hajdu László 43,89 százalékkal nyerte, míg a jobbikos Monostori Zsolt akkor 8,97-et kapott.

Volner az Indexnek azt mondta: támogatta, hogy a Jobbiknak „mérsékelnie kell a korábbi álláspontját”, viszont a „balra tolódást” megakadályozná. A párt alelnöke az LMP-t jelenleg „oszló hullának” tartja. A pártból ugyanakkor nem távozna, sőt, ő maga indulna elnöknek.

Nemzeti ellenállást hirdetett az Orbán-rendszer ellen a Jobbik – Magyar Hang

A rendszer egyre inkább diktatórikus, egyre inkább lenézi a magyar embereket, egyre inkább korrupt – mondta Sneider Tamás.

Ander Balázs jobbikos politikus közölte a Facebook-oldalán, hogy minderre szintén körlevélben reagált Szabó Gábor. A pártigazgató szerint Volner „valótlanságokat állít, ugyanis az elnökség kizárta már az MSZP-vel, DK-val, Momentummal való országos összefogás lehetőségét, a DK-val és MSZP-vel meg önkormányzati szinten sem tartjuk ezt elképzelhetőnek. (…) A Momentummal és az LMP-vel sincs ilyen tervezve országosan, sőt jelenleg még az is vita tárgyát képezi, hogy az LMP-vel mennyire lehetséges önkormányzati szinten összefogni, pedig ezt szeretné néhány jobbikos szervezet.” Szabó szerint az sem igaz, hogy a májusi tisztújító kongresszus óta a tagság jelentős része kilépett, miután „kevesebb mint 7 százalék” távozott.

A pártigazgató úgy látja, hogy valakik „minden eszközzel meg akarják akadályozni a Jobbik talpra állását és újbóli erősödését.” A jobbikos parlamenti frakció a délutáni ülésén tárgyalja majd a kialakult helyzetet.

Hirdetés

Frissítés: A Jobbik közben arról adott ki közleményt, hogy a reggeli órákban húsz, a párthoz kötődő e-mail fiókot ért támadás, Volner levelével egy időben. „Nyilvánvaló, hogy a Fidesz, és a Fidesszel összejátszó erők meg szeretnék akadályozni a legerősebb ellenzéki párt előretörését, és akcióikkal megpróbálják elterelni a figyelmet többek között Orbán Viktor luxusutazásairól” – közölte a párt sajtóosztálya.

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.