HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán nem elé...

Orbán nem elégedett a versenyképességgel, még a héten akciótervet fogadnak el

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Magyarországon van Európa egyik legstabilabb kormánya – az állami hírügynökség tudósítása szerint erről beszélt Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Kereskedőház magyar-török üzleti fórumán, amelyen részt vett Recep Tayyip Erdogan török elnök is. A miniszterelnök szerint Törökországnak is stabil a kormányzati rendszere és egy erős felhatalmazású vezetője van, és abban bízik, hogy a stabil kormányok gazdasági együttműködése nagy sikerre vezet majd.

HIRDETÉS

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaságnak kulcskérdés a versenyképesség, és bár Magyarország ma már egy versenyképes országnak tekinthető, de „egyáltalán nem vagyunk megelégedve a mostani állapotokkal”. A magyar gazdaság versenyképességét radikálisan javítani kell, ezért a kormány hamarosan – talán már ezen a héten – elfogad egy versenyképességet segítő akciótervet.

Orbán Viktor ismét beszélt arról is, hogyan látja a világot. Szerinte mindenki érzi a nyugati világban, hogy „van valami a levegőben”, a politika nyelvezete és maga a küzdelem is szerinte durvább lett, „időnként egészen brutális”. Itt azt említette, hogy új technológiák jelentek meg, mint a közösségi média, vagy éppen „a kormányokat is elérő fake news”. Ennek ellenére szerinte vannak visszatérési kísérletek a nemzeti keretekhez, erről szól például az amerikai elnök megválasztása, illetve a brexit.

Erdogan pedig az Index tudósítása szerint azt mondta, hogy a törökök „soha nem úgy néztek Magyarországra, mint egy külföldi országra”, mivel a két országot összekötik a gyökereik, vannak közös szavak, népzene, közös identitás és csaknem 500 éves múltra visszatekintő kétoldalú kapcsolatok. Az elnök hisz benne, hogy öt év múlva már sokkal magasabb színvonalú lesz a két ország kapcsolata, ami egyébként már most is remek. 2013 óta létrejött például vegyes gazdasági bizottság, ipari partnerségi bizottság, közlekedési bizottság, közös afrikai munkacsoport. Utóbbi segítségével közösen léphet a két ország Afrika területére, ami tágas lehetőségek színhelye, a turizmus, az infrastruktúra, vagy akár a mezőgazdaság területén.

HIRDETÉS

A rendezvényen egyébként jelen volt, sőt Orbán Viktortól külön köszöntésben részesült Adnan Polat. A török üzletember arról vált ismertté, hogy volt közös cége Tiborcz Istvánnal, több nemzeti kereskedőházat is üzemeltet, de Orbán Viktor személyesen vezette körbe Felcsúton.

A kormányfő később Recep Tayyip Erdogan társaságában felavatta Gül Baba türbéjét. Ott arról beszélt, hogy Gül Baba azon daliás korszak szülötte volt, amikor „nemzeteink nagy fiai feszültek egymásnak”, a váltakozó kimenetelű küzdelmek hősiessége nemzeteink nagyságára emlékeztet és arra figyelmeztet, hogy ma is ehhez a nagysághoz kellene felnőnünk. Kiemelte, hogy a magyar emlékeket méltó módon ápolják Törökországban, és ezt viszonozták, amikor megállapodtak Gül Baba türbéjének közös felújításáról.

A Szultán most tényleg szultán lett – Magyar Hang

Erdogan elnök kezében egyre nagyobb hatalom összpontosul, ő az illiberális világ hőse.

A török államfő hangsúlyozta: Gül Baba ihletésére nemcsak a kultúra, hanem a gazdaság területén is a magyar-török barátságot erősítő lépéseket tesznek. Úgy vélte, Magyarországon nincs olyan, aki ne ismerné Gül Babát, aki 477 évvel ezelőtt ezen a dombon halt meg. Az azóta eltelt évek ellenére sem merült feledésbe a személye, és napjainkban az általa képviselt értékek – a bátorság, az önfeláldozás, az igazságérzet és a tisztelet – fontos szimbólumokká váltak – fogalmazott.

A mai már a második nap, amikor egymást érik Orbán Viktor és a hazánkba látogató Erdogan közös programjai. Tegnap például a tárgyalásuk után a magyar miniszterelnök arról beszélt, hogy erőteljes hadiipari együttműködést kezdünk a törökökkel.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,659lájkolóTetszik
2,938követőKövetés
19,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán 3+1 vérlázító kijelentése a mai rádióinterjújából

Ki ne venne részt egy olyan időutazáson, amelynek keretében időutazóink megmutatják akár csak a tíz évvel ezelőtti Orbán Viktornak, hogy hová jutott el 2020-ban!