HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jövőre jöhet ...

Jövőre jöhet a 190 ezer forintos minimálbér?

HIRDETÉS

Jelentősen átalakítaná a minimálbérre vonatkozó jogszabályokat a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) – jelentette be egy budapesti sajtótájékoztatón a szervezet elnöke. Földiák András elmondta, azt szeretnék elérni, hogy a bevezessék a diplomás minimálbért, amelynek összegéül 321 ezer forintot javasolnak.

HIRDETÉS

A jelenlegi 138 ezer forintos minimálbért 190 ezer forintra emelnék a jövő évtől, a garantált bérminimumot pedig 180 500 forint helyett 247 ezer forintban határoznák meg.

Minimálbér-emelés: egyszerre sok és kevés – Magyar Hang

Jelenleg a havi 138 ezer forintból csupán közel 92 ezer forint marad a dolgozók zsebében, miközben a kifizetés a vállalkozónak csaknem 167 ezer forintjába kerül.

Boros Péterné, a SZEF alelnöke és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy  becslésük szerint az általuk javasolt béremelések körülbelül 169 milliárd forint plusz kiadást jelentenének a költségvetésnek.

A szakszervezet most ismertetett elképzelésével rálicitált a LIGA szakszervezet javaslatára, amely szerint 2020-tól kellene alkalmazni a 190 ezer forintos minimálbért.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,442lájkolóTetszik
2,017követőKövetés
15,295feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„A természetvédőket még eltűri a hatalom, olykor beszélget is velük”

Hogyan építették le a környezetvédelmet az ezredfordulótól napjainkig a „versenyképesség” és a „bürokráciacsökkentés” jegyében – erre keresték a válaszokat a Tanácstalan köztársaság hetedik vitaestjén.