Kezdőlap Belföld Eldőlt: Tarló...

Eldőlt: Tarlós István újra indul a főpolgármesteri tisztségért

Orbán Viktor miniszterelnök felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét Budapest főpolgármesteri tisztségért – derült ki a kormány közleményéből.

HIRDETÉS

A miniszterelnök a főpolgármesterrel a budapesti Városházán tartott szerdai sajtótájékoztatóján jelentette mindezt be. „Tarlós Istvánnak szigorú megkötései voltak. Ezek közül a legfontosabbról már a szerdai kormányülésen – a főpolgármester jelenlétében – döntenek: létrehozzák a budapesti fejlesztési tanácsot, amelyet Tarlós Istvánnal társelnökségben közösen fognak vezetni, és ennek keretében közösen fogják fejleszteni és építeni Budapestet” – közölte az MTI által is idézett Orbán Viktor, megjegyezve, hogy a meginduló fejlesztések közül több 2030-ig fut majd.

A kormányfő egyúttal azt is megjegyezte, a 3-as metró felújításához szükséges több tízmilliárd forintos összegről is meg tudtak állapodni. Orbán Viktor közölte, a megvalósult beruházások több mint 280 milliárd forintot, a folyamatban lévők pedig több mint 600 milliárd forintot tesznek ki. „Mindebben a közlekedési projektek nincsenek be, ezek esetében egy 700 milliárd forintot meghaladó tételről van szó” – tette hozzá a miniszterelnök.

Tarlós a jelölését követően – a beszámolók szerint – arról beszélt: „talán lejárt az időm, a saját életemet kellene élni”, majd az életkorával kapcsolatban pedig azzal a párhuzammal élt: „ha az ellenzéki szimpatizánsok által ajnározott Soros György 88 évesen dédelgethet kéretlen nemzetközi terveket, akkor 70 évesen miért ne lehetnének valakinek progresszív tervei a saját városával”.

Mint ahogy azt már korábban lapunk megírta, a főpolgármesteri tisztségért Puzsér Róbert is ringbe szállna, és erről a publicista nemrég írt is egy anyagot a Magyar Hang 19. számába.

Jelöltség és fenntartások – Magyar Hang

Egy fórumot olvasgattam, ahol összegyűjtötték, miért nem vagyok alkalmas főpolgármesternek. Találtam néhány érdekes és számomra is meglepő észrevételt.

Az esetleges indulásról szólva Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője az ATV-ben arról beszélt, szívesen lenne főpolgármester-jelölt, szeretné, ha az ellenzéki pártok beállnának mögé. A főpolgármesteri ambíciókat már korábban is dédelgető politikus azt is elmondta, akkor sem lépne vissza Puzsér Róbert javára, ha egy esetleges előválasztáson népszerűbb lenne, mint ő.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, jelenleg Zugló polgármestere ugyancsak az ATV-nek azt mondta, adott esetben a főpolgármesterséget szívesen csinálná. Ugyanakkor Horváthtal szemben beállna Puzsér mögé, ha kiderülne, hogy a publicistának nála nagyobb esélye lenne.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,156lájkolóTetszik
1,348követőKövetés
12,837feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Utolsó esély hadművelet – Magyar Hang-ajánló

Idei hetedik számunk jelenik meg február 15-én, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek