HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ügyészség elő...

Ügyészség előtt Orbán repülőzése

HIRDETÉS

A Központi Nyomozó Főügyészség elé került Orbán Viktor repülőzési ügye. Ismert, az Átlátszó derítette ki, hogy a miniszterelnök az egyébként a kormányhoz közel álló üzletember, Garancsi István magángépén utazott például focimeccsre. Ráadásul ezt maga a kormányfő is elismerte az Országgyűlésben, cinikusan hozzátéve azt is, hogy nem találta fel senki a spanyolviaszt, ő harminc éve így tesz.

HIRDETÉS

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa ezután írásban fordult a legfőbb ügyészhez, mert szerinte több bűncselekmény is felmerülhet az ügyben. Egyrészt, egy képviselő nem fogadhat el olyan értékű ajándékot, ami meghaladja tiszteletdíja egy havi összegét. Az ellenzéki politikus szerint ráadásul hivatali vesztegetésről is szó lehet. – Jelen esetben erős a bűncselekmény gyanúja, hiszen Garancsi István tulajdonosa annak a Market Zrt.-nek, amely az elmúlt években 150 milliárdos értékben nyert állami tendereken, így nehéz elvonatkoztatni attól, hogy erős kapcsolat van a miniszterelnök utaztatása és a kormányzati tendereken való rendkívül jó szereplés között – írta az ellenzéki politikus.

Polt Péter a kérdésekre szűkszavúan, de lényegre törően válaszolt. Azt írta, hogy a kérdést feljelentésként értékelte, és azt elbírálásra továbbította a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Az persze nem túl nehezen megválaszolható kérdés, hogy vajon az ügyészég elindít-e bármilyen eljárást a miniszterelnök ellen.

A mentelmi bizottság dönthet, hogy ajándék-e Orbán Viktor magánrepülőzése – Magyar Hang

Nem hagyja elveszni a köztudatból az ellenzék Orbán Viktor ingyenes repülőútjait, főleg a miniszterelnök e témában adott, meglehetősen pikírt válaszát követően.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,521lájkolóTetszik
2,558követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A második emelettől a földszintig ért a sor

Tóth Barnabás új filmjének vetítésén ez is megtörtént a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. Átadták az elismeréseket, A világítótorony kapta a rendezvény nagydíját.

Tüzek