Ungár Pétert küldi az LMP a nemzetbiztonsági bizottságba

Fotó: Facebook / Ungár Péter

Ungár Pétert jelölte ki az LMP frakciója az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában megüresedő posztra – értesült megbízható forrásból a Magyar Hang.

Hirdetés

Az LMP frakciója azért tud új embert küldeni a nemzetbiztonsági bizottságba, mert – mint az ismert – az eddigi delegáltjuk, Szél Bernadett, a párt volt társelnöke és frakcióvezetője kiült a frakcióból, és kilépett a pártból is.Ahhoz, hogy valaki ennek a bizottságnak a tagja lehessen át kell esnie nemzetbiztonsági átvilágításon.

Figyelemre méltó, hogy ez év júliusában az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnök mellett Ungár Péter országgyűlési képviselőt tiltotta el minden párttisztségtől, ennyi ideig kongresszusi küldöttek sem lehetnek. A döntéshozók azért büntették a két politikust, mert az április 8-i választás előtt – a grémium szerint a kongresszus és a politikai tanács döntésével szembemenve – tárgyalt a választókerületi visszalépésekről, azaz szervezte az ellenzéki koordinációt.

Az LMP etikai bizottságának döntését követően nem sokkal Ungár Pétert beválasztották az LMP ifjúsági szervezete Fegyelmi és Etikai Bizottságába. Most pedig az egyik legfontosabb parlamenti bizottság tagja lehet, vagyis nem nagyon törte meg párt béli karrierjét az etikai bizottság eltiltása.

„Váltanom kell” – Szél Bernadett elhagyja az LMP-t – Magyar Hang

Független leszek, de nem leszek egyedül – írta közösségi oldalán az LMP korábbi társelnöke. Szabó Szabolcs is távozik a frakcióból.

Hirdetés

Tudjuk, hogy mindenki kér. Tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.